Tranquillo: svetlika, ki se prižge, ko je vaš telefon ugasnjen

Kako čudovit občutek je, ko kakšno nalogo opravimo zbrano in posledično precej hitro! Tranquillo, svetilka, ki se prižge, ko je vaš telefon ugasnjen, nam na poti do te produktivne drže pomaga. Oblikovalec Avid Kadam odgovarja na velikokrat neobravnavane, a zato nič manj problematične težave generacij, ki živijo pod velikim vplivom sodobne tehnologije. Lučka Tranquillo se tako prižge šele takrat, ko je vaš telefon izklopljen.

V New York Timesu je bil pred kratkim objavljen članek o tem, kako težko se mlajša generacija osredotoči na eno samo stvar. Dandanes je večopravilnost na veliko hvaljena. Pravzaprav pa je večopravilnost mit, saj so raziskave pokazale, da se možgani težko osredotočijo na več nalog hkrati. Kar počnejo, je, da preklapljajo pozornost – vmes pa seveda izgubljamo dragocen čas. Ničkolikokrat je problem pri osredotočenosti na eno samo stvar telefon. Tranquillo, svetilka, ki se prižge, ko je vaš telefon ugasnjen, vas prisili, da tej slabi navadi naredite konec.

PREBERITE ŠE: Remi karte s podobo likov iz Igre prestolov

Tranquillo svetilka
Tranquillo svetilka

S pomočjo NFC-tehnologije je telefon pravzaprav tisti, ki lučko prižge. Obenem svetilka polni telefon in seveda vključi funkcijo do-not-disturbe. V trenutku, ko začne oseba spet uporabljati telefon, se vsi trije procesi (svetenje luči, polnjenje telefona in funkcija do-not-disturbe) izklopijo. Možno pa je celo razstaviti lučko na več delov, in kadar je treba, s sabo vzeti le svetilo, ki deluje na isti princip. Odličen izum!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše mobilne aplikacije za vodenje osebnih financ – 2020