fbpx

Transmittance2

“Transmittance je nastal v zasnovi Maje Delak in Luka Prinčiča in nekaterih soustvarjalcev. Sedem performerjev, vizualnih umetnikov, glasbenikov in računalniških programerjev raziskuje umetniško sodelovanje, ki je lokalno, globalno, mreženo in oddajano. V času poteka projekta lahko posledično dogajanje ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Galerija 001, Tobačna 1, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost

“Transmittance je nastal v zasnovi Maje Delak in Luka Prinčiča in nekaterih soustvarjalcev. Sedem performerjev, vizualnih umetnikov, glasbenikov in računalniških programerjev raziskuje umetniško sodelovanje, ki je lokalno, globalno, mreženo in oddajano. V času poteka projekta lahko posledično dogajanje spremljamo v živo preko spletnega naslova transmittance.si, če se seveda ne bomo odpravili na prizorišče dogajanja. Na strani bo potekal avdio in video stream, mi pa bomo imeli možnost preko chata vplivati in spreminjati potek dogodka. Namen ustvarjanja, ki ga istočasno prenašajo preko spleta, je predvsem kreiranje novih oblik performansa in občinstva. Vsak med nami lahko z obiskom prizorišča ali s spremljanjem od doma postane del procesa, v katerem različni umetniški jeziki premišljujejo o konceptu gledalstva in spektakla ter o različnih načinih gledanja. Takšen performans hkrati išče nove prostore za uprizarjanje, ki lahko zaobidejo strukture moči, ki obvladujejo fizične prostore umetniške reprezentacije. Projekt je do določene mere improviziran, saj poleg predpripravljenih prizorov dopušča kompozicijsko svobodo. 

Prejšnje
Sprava

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.