TravelByDrone, zemljevid, ki z brezpilotnim letalom daje nov pogled na svet

Googlov Ulični pogled se lahko pred tem pogledom skrije. Kam sicer ne vem, ker je stric Google s svojim avtomobilom obredel domala vsak kotiček sveta, a ker nima izpita za letalo, so ostale določene stvari še vedno nepokrite. In tu je zdaj vskočil TravelByDrone, zemljevid, ki s posnetki brezpilotnih letal daje novo dimenzijo lepoti sveta.

Brezpilotni zemljevid je nekakšna napredna verzija Googlovega Uličnega pogleda, kjer pa se jasno ne peljemo po cesti ampak plavamo po nebu. Resda pri upravljanju letala niste svobodni kot ptica, kot je to pri Street Viewu, saj gre za YouTube posnetke in je tako gibanje ‘omejeno’ na avtorjeve manevre, a mu pogled z ulice vseeno ne seže do kolen. Svetovni zemljevid zato še ni in verjetno tudi nikoli ne bo v celoti ‘zarisan’, saj ga lahko dopolnjujemo z vedno novimi lokalnimi posnetki (v spodnjem gifu lahko vidite kako je brezpilotno letalo v narodnem parku Serengeti v Tanzaniji ujelo tek zebr).

yz2Hzqb

PREBERITE ŠE: Brezpilotno letalo (drone) AirDog ujame vsak vaš športni podvig

Tako ima danes še sive lise, a ker droni postajajo pravcati hišni ljubljenčki, bo kmalu na zemljevidu kar mrgolelo posnetkov (trenutno jih je cca. 3500 in pokrivajo vseh sedem kontinentov), čeprav bo TravelByDrone poskrbel, da bodo mesto dobili samo najboljši in čim manj komercialni. Slovenija je zaenkrat še precej ‘neraziskana’, saj jo pokrivajo le trije poleti, eden nad Ljubljano in dva nad Kamnikom, vse tri pa si lahko ogledate v nadaljevanju.

Ljubljana

Kamnik 1

Kamnik 2

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony ZV-1: je kamera narejena prav za vlogerje