fbpx

Trendi v notranji opremi 2022: vrnitev tapet v retro slogu

Foto: envato

Čeprav pri mnogih niso zelo priljubljene, so tapete spet eden ključnih trendov notranje opreme. Na trgu je na voljo neomejeno število barv in vzorcev, najbolj zaželeni pa so tisti, ki jih navdihujejo vintage vzorci.

Tapete se vračajo kot velik oblikovalski trend, najbolj zaželene pa so tiste, ki jih navdihujejo retro vzorci. Čeprav mnogi tapete povezujejo z dolgotrajnim odstranjevanjem in luščenjem, so današnje tapete veliko bolj praktične in bodo vsakemu prostoru dale novo vizualno identiteto.

Stene so eden najbolj pomembnih segmentov v stanovanju. V zadnjem času trend notranjega oblikovanja narekuje lepo urejen stene, ki izražajo slog in izraznost. Zadnje čase je veliko zanimanja za tapete, saj so izjemno učinkovite, danes pa jih je veliko lažje vzdrževati kot nekoč.

Kakšne tapete izbrati

Manjši prostor bo bolje prenesel minimalistične tapete, z njimi pa je vedno lahko oblečen le en del stene. Poleg tega lahko okrasijo prav vsak prostor v hiši ali stanovanju, saj lahko nanje nanesete vodoodporen premaz, tapete pa lahko vedno obrišete z vlažno krpo, zaradi česar jih je veliko lažje očistiti.

Retro tapete

Če se odločite za drastičen korak pri opremljanju notranjosti, na primer barvanje sten s svetlimi barvami ali polaganje tapet, se lahko zgodi, da se prostor spremeni v pravo katastrofo. Toda v primeru pravilne in premišljene izbire tapet lahko svojim stenam daste novo obleko, ki bo nedvomno spremenila vizualno podobo prostora.

Letos navdihujejo tapete z retro vzorci. Te odpirajo veliko možnosti pri izbiri detajlov, še posebej zanimive pa so v kombinaciji z modernim pohištvom in detajli, saj imajo moč preoblikovanja prostora v pravo eklektično oazo.
Tapete bodo dale novo zgodbo vašemu prostoru in ta bo postal vaš imperij, ki bo odražal vašega duha.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!