fbpx

Trik za čiščenje dlak hišnih ljubljenčkov s kavča: Hiter in učinkovit način brez posebnih pripomočkov

Foto: envato

Kaj storiti, ko se zdi, da se dlake vaših ljubljenčkov kar ne nehajo nabirati na vašem kavču?

Če ste lastnik hišnih ljubljenčkov, potem zagotovo poznate nenehno težavo z njihovimi dlakami, ki se povsod po stanovanju. A še posebej moteče je, ko se naberejo na sedežni garnituri. Ste že preizkusili različne metode, ki pa se niso izkazale za zadovoljive.

Predstavljamo vam preproste, a izjemno učinkovite načine, kako se znebiti teh nadležnih dlak, in to z uporabo stvari, ki jih že imate doma.

Foto: envato

Kis

Kis je eden izmed najboljših naravnih čistil, ki jih imamo na voljo, in prav tako je izjemno učinkovit pri odstranjevanju dlak s pohištva. Kombinacija kisa, tople vode in tekočega detergenta za pomivanje posode tvori zmagovalno formulo za čiščenje.

Vse, kar potrebujete, je 60 mililitrov kisa, 180 mililitrov tople vode in žlica tekočega detergenta.

Mešanico prelijte v plastenko s pršilom, dobro pretresite in enakomerno razpršite po površini pohištva, ki je prekrita z dlakami. Nato s čisto krpo temeljito zdrgnite površino. Dlake se bodo pričele ločevati od tkanine in enostavno se bodo prijele na krpo. Rezultat? Vaš kavč bo ponovno čist in brez dlak, kot bi bil nov!

Gumijaste rokavice

Ste vedeli, da so gumijaste rokavice odlično orodje za odstranjevanje dlak s pohištva? Verjetno imate doma vsaj par takih rokavic. Preprosto si nadenite čisto gumijasto rokavico na eno roko, nato pa s prsti potegnite po površini pohištva, prekriti z dlakami.

Uporabite gumijaste rokavice. Foto: Karolina Grabowska / Pexels

Gumijasti material bo privabil dlake, ki se bodo prijele nanj, medtem ko bo površina pohištva ostala čista. Ta trik je še posebej učinkovit pri pohištvu iz usnja, umetnega usnja in drugih materialov, ki ne puščajo madežev. Po nekaj minutah uporabe boste presenečeni, kako enostavno se boste znebili vseh dlak!

Valj za čiščenje dlak iz oblačil

Verjetno ste že slišali za lepljive valje, ki se uporabljajo za odstranjevanje dlak z oblačil. Toda ali ste vedeli, da je ta preprost pripomoček prav tako izjemno učinkovit pri čiščenju pohištva? Rolo za oblačila je pravzaprav ena izmed najbolj priročnih naprav za odstranjevanje dlak, saj omogoča hitro in enostavno čiščenje različnih površin.

Preprosto prehodite po površini kavča ali preproge s lepljivim valjem, in videli boste, kako dlake enostavno izginjajo. Ta trik je odličen tudi za hitro osvežitev prostora, kadar nimate časa za temeljito čiščenje.

Z uporabo teh preprostih, a učinkovitih trikov boste lahko hitro in brez težav odstranili vse dlake s kavča.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.