fbpx
Foto: envato

Triki za ličenje, ki jih morate poznati, če nosite očala

Zadnjič posodobljeno: :

Vas nenehno jezi, kako se ličila pod očali izbrišejo? Izginejo? Vas zanima, kako jih lahko čim dlje obdržite na obrazu, čeprav nosite očala, ki se nenehno premikajo?

Najprej je pomembno, kakšen okvir izberete. Bodite pozorni na obliko obraza, polt in barvo las, očala se morajo kar najbolje prilegati vašemu videzu. Lahko jih kombinirate tudi s svojimi oblačili. Prvo pravilo, ličenje naj bo prilagojeno okvirju.

Poudarjena ličila pod okvirjem

Za tiste, ki nosijo okrogla očala, je najboljše ličenje, tisto, ki bo poudarilo oči. Izberite rjav ali črn eyeliner, vogali naj bodo narisani nekoliko dlje, kot bi bili, če ne bi nosili očal. S poudarjenim ličenjem boste na obrazu povrnili ravnovesje.

Če imate naravno dolge trepalnice, nanje nanesite več plasti maskare.

Elegantno ličenje

Tako kot izbirate nakit, bi morali izbrati tudi očala. V mislih morate imeti podobo, ki jo želite pokazati drugim.

Naj očala ustrezajo vašemu stilu. Foto: Tamara Bellis / Unsplash

Očala z rjavim in bež potiskom se najbolje podajo k rdeči šminki. Ta očala imajo lahko okrogle ali zaobljene okvirje. Takšni okvirji so v trendu že leta, tako da če ga še nimate, si ga nabavite. Okvirji z rjavimi, črnimi in bež vzorci so odlična izbira ob elegantnem stilu oblačenja.

Triki za ličenje, ki jih morate vključiti v svojo dnevno rutino

Okrogli okvirji so včasih večji, kot si želite, zato se dotikajo spodnjega dela lic. Obstaja trik, kako se naličiti, ne da bi vam očala odstranila ličila. Kjer se očala dotikajo kože, nanesite plast pudra v prahu. Prav tako, čez dan občasno na ta področja nanesite malo pudra, da bo območje suho in matirano.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!