fbpx

Tudi New Balance priskočil na pomoč pri izdelavi zaščitnih mask za obraz

“Včeraj smo izdelovali čevlje, danes izdelujemo maske,” so zapisali na Instagramu pri New Balance. Tako se tudi oni podali v bitko s koronavirusom Covid-19 in mankom zaščitne opreme.

New Balance je v sodelovanju z lokalnimi trgovinami z medicinskimi pripomočki ustvaril protip zaščitne maske za obraz za splošno rabo, ki naj bi dosegala zahteve zdravstvenih strokovnjakov. Sestavljena je iz štirih tkanin, ki kar najbolje služijo potrebam filtracije: iz petih plasti poliuretanske pene, plasti najlona, plasti poliestra in netkanih plasti mikro- in nanovlaken. Seveda je na oblikovanje maske močno vplival tudi videz njihovih superg, kar je težko prezreti.

Maska, ki bo v popolnem scenariju odobrena tudi s strani FDA-ja (uprave za hrano in zdravila v ZDA), bo izdelana v njihovih tovarnah v Massachusettsu in v Mainu. Cilj podjetja New Balance je, da vsak teden proizvedejo 100 tisoč mask ter jih distribuirajo lokalnim zdravstvenim ustanovam in državnim organom. Medtem ko cene za maske še niso znane, si pri New Balancu prizadevajo za enakomerno določanje cen in/ali za donacije, še naprej pa bodo proizvajali zaščitne obleke, pokrivala za stopala in drugo osebno varovalno opremo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
newbalance.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!