fbpx

Tudi vi se boste zabavali: 3+ ideje, kaj početi z otroki poleti

Tudi vi se boste zabavali: 3+ ideje, kaj početi z otroki poleti

Šole je končno konec in otroci lahko dva dolga meseca počnejo vragolije. In ne glede na to, ali potrebujejo usmerjanje, da ne ušpičijo kaj štorastega ali pa spodbudo, da ne zapravijo preveč prostega časa za računalnikom, je obdobje počitnic za starše še dodatno delo. Ker vas želimo vsaj malo razbremeniti, smo našli ideje, kaj početi z otroki poleti.

Poletne počitnice so za otroke težko pričakovano obdobje, za starše pa včasih pomenijo breme – po eni strani je potrebno otroke omejevati, da ne počnejo preveč neumnosti, po drugi strani pa jih je vseeno potrebno animirati in spodbujati, da so aktivni. In prepogosto je to ravnovesje težko vzpostaviti.
Četudi je starševsto trd oreh, ki zahteva tudi veliko časa, obstajajo načini, kako “shajati z otroki” poleti in jim zagotoviti počitnice, ki jih bodo pomnili. Pa še vi boste uživali!

3+ ideje, kaj početi z otroki poleti:

Kampirajte na vrtu.

Poletje je čas za kampiranje. In za to izkušnjo vam ni treba oditi na drug konec države. Za otroke bo velika dogodivščina že to, da postavite šotor kar na domačem vrtu. Ko postane temno, prižgite lučke in se razvajajte s svojimi otroki v spalni vreči.

Izmislite si namizno igro.

Uporabite prazne škatle za kosmiče in druge »neuporabne« stvari, ki so pri roki, in naročite otrokom, naj si izmislijo svojo družabno igro. Ponudite jim tudi barvice, lepilo, škarje, volno, bleščice, voščenke, nalepke in jih spodbudite, da se prepustijo svoji domišljiji.

Otoroci so zakladnica idej!
Otoroci so zakladnica idej!

Pripravljajte dobrote.

Res je, da so počitnite v polnem teku, a to ne pomeni, da vam ni treba pripravljati malice za s sabo. Namesto da otroci preživljajo čas na pametnih napravah, jih vzemite s seboj na pohod, v mesto ali na počitek v bližnji park, s seboj pa vedno vzemite hrano, ki ste jo skupaj pripravili skupaj z njimi.
Odvisno od tega, kam se boste odpravili, si napišite seznam stvari, na katere naj bodo otroci pozorni na poti – razmislite o posebnih živalih, drevesih, pajkovih mrežah …

Navdušite jih nad vrtnarjenjem.

Navdušite otroke nad vrtnarjenjem in ubili boste tri muhe na en mah – otroci se bodo zabavali, prosti čas bodo preživeli zdravju koristno, poleg tega pa vam bodo uredili vrt.
Zasadite vrt z različnimi zelišči. To je eden izmed najlažjih načinov, da naučite svoje otroke, kako skrbeti za ‘živo bitje’. Še več, ponosni bodo, ker vedo, da nekaj vzgajajo. Da bo zanje to opravilo preprostejše, zasadite različna zelišča, kot so bazilika, sivka, poprova meta …

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!