Tudi znanost je potrdila: prijazni ljudje imajo MANJ denarja

Tudi znanost je potrdila: prijazni ljudje imajo MANJ denarja

Prijetni, srčni in prijazni ljudje imajo manj prihrankov, več dolgov, pogosteje zamujajo s plačilom kredita in verjetnost, da bodo doživeli bankrot, je velika.

Znanstveniki so odkrili, da obstaja povezanost med prijaznostjo osebe in njenim finančnim stanjem. V raziskavi so namreč merili povezanost osebnostnih lastnosti s finančnim stanjem – analizirali so 78.000 denarnih transakcij, opravljenih v Veliki Britaniji. V študiji je sodelovalo 652 ljudi, ki so opravili test osebnosti in test sreče.

Na osnovi vseh pridobljenih podatkov so oblikovali različne tipe osebnostni glede na njihove navade zapravljanja. Z analizo vseh pridobljenih podatkov so prišli do ugotovitve, da imajo prijazni ljudje tanjše denarnice, pa tudi več finančnih težav v primerjavi z drugimi ljudmi.

Prijazni ljudje imajo tanjše denarnice.
Prijazni ljudje imajo tanjše denarnice.

Znanstveniki ugotavljajo, da ta povezava obstaja zato, ker takšni ljudje pogosteje posojajo denar ali pa zapravljajo tudi takrat, ko si določene stvari ne morejo privoščiti.

V tem kontekstu znanstveniki svetujejo, da bi se takšni ljudje morali naučiti, da manko denarja povzroči številne težave, zato bi se morali naučiti, kako se smiselno razporediti.

Prijazni ljudje pogosteje posojajo denar.
Prijazni ljudje pogosteje posojajo denar.

Znanstvenika Joe Gladstone in Sandra Matz sta opravila še dve raziskavi, ki sta povezani z denarjem in osebnostjo ljudi. Preverite, kakšen tip osebe ste glede na svoje navade zapravljanja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
journals.sagepub.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Danes, 21. decembra, naj bi bil konec sveta: 5+ stvari, ki jih moraš narediti preden se vse konča