UberBOAT – Uber za prevoze z motornimi čolni

UberBOAT
Zadnjič posodobljeno: :

Medtem ko se podjetje Uber, ki prek aplikacije uporabnikom pomaga pri mobilnosti v večjih mestih, otepa tožb in prepovedi (Nemčija, Italija), ker da predstavlja nelojalno konkurenco prevoznim službam, so Američani turškim uporabnikom v Istanbulu ponudili storitev UberBOAT, ki nudi alternativni prevoz za prečkanje morske ožine Bospor. Namesto vožnje čez most ali trajekta se lahko namreč ljudje odločijo za prevoz z motornim čolnom oziroma gliserjem.

UberBOAT je Uber za prevoze z motornimi čolni. Storitev, ki ni prva tovrstna (Boston), a prva različica vodnih taksijev, ki bo delovala stalno, je zaenkrat na voljo le v Istanbulu, kjer jo lahko uporabniki koristijo za prečenje Bosporske ožine, ki loči evropsko in azijsko celino. Za razliko od Uberja, kjer se vozimo v avtomobilu, ki je v lasti posameznika, bo za prevoze z gliserji skrbelo podjetje Navette.

PREBERITE ŠE: Wavekat P70 – vodni čoln, ki se ga vozi kot avto

Za ceno od 15 do 150 evrov bo hkrati prepeljalo od šest do osem oseb. Čeprav je cena zasoljena v primerjavi s stroški klasičnega prehoda (čez most ali s trajektom) pa so avtorji optimistični, saj stavijo na hitrost in udobje prečkanja.

UberBOAT ponuja alternativni prevoz čez Bosporsko ožino.
UberBOAT ponuja alternativni prevoz čez Bosporsko ožino.

Prevozi po vodi pa niso edina alternativa, ki jo ponuja Uber. Ponekod v Indiji tako lahko najamete prevoz z motorizirano rikšo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
newsroom.uber.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
4+ nasvetov za nakup avtomobila, s katerim ne boste izgubljali praktično nič!