fbpx

Ultra bogate družine, ki nadzirajo svet in življenja vseh nas

Ultra bogate družine, ki nadzirajo svet in življenja vseh nas

Morda se ti zdi, da o svojem življenju lahko odločaš le ti – žal se motiš, tukaj so bogate družine, ki nadzirajo svet in življenja vseh nas.

Verjetno ste že slišali za teorijo, ki pravi, da je skoraj ves denar na svetu pod nadzorom najbogatejših družin. Nekatere od njih so naklonjene pestremu življenjskemu slogu, medtem ko druge ne zganjajo pompa.

Katerih 10 družin ima tolikšno družbeno moč, da je od njih odvisna usoda sveta?

Rockefeller

Količina denarja, ki si jo lastijo Rockefellerji, naj bi se gibala med 1 in 3 trilijoni evrov. Družina je postala slavna po zaslugi Johna Rockefellerja, sicer prvega svetovnega milijonarja. Ob koncu 19. stoletja je obvladovala kar 90 % naftnega trga ZDA. Danes se ob bančništvu in nafti ukvarja tudi z dobrodelnostjo in kriptovalutami. Če je verjeti teorijam zarote, Rockefellerji upravljajo tajno organizacijo, ki deluje kot svetovna vlada.

Morgan

 John Pierpont Morgan
John Pierpont Morgan

Mnogi mislijo, da imajo Morgani nadzor nad politiko ZDA in vsemi bankami na svetu. John Pierpont Morgan je finančni imperij zgradil s prodajanjem orožja med ameriško državljansko vojno. Leta 1907 mu je uspelo ustaviti kolaps ameriškega bančnega sistema. Družina ima sicer v lasti številne banke v ZDA in Evropi.

Saud

Kraljeva družina Saud Savdski Arabiji vlada že od leta 1932. Glava družine je kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud, dinastija pa šteje približno 25 tisoč članov. Vladar ima absolutno politično moč, medtem ko družinski člani zasedajo pomembne vladne in vojaške položaje. Pohvalijo se lahko tudi z dejstvom, da nadzirajo 20 % svetovnih zalog nafte.

Rothschild

Rothschildovi za eno najbogatejših družin na svetu veljajo že od časa Napoleona, ko je Mayer Amschel Rothschild v Nemčiji ustanovil ogromno bančno podjetje. Po smrti je potomcem zapustil oporoko z navodili za upravljanje imperija. Rothschildi jim sledijo že več kot 200 let. Njihovo imetje je ocenjeno na 2 trilijona evrov. Ukvarjajo se z bančništvom, investiranjem, vinogradništvom, nafto in plinom.

Baruch

Baruchi imajo resda manj denarja kot Rockefellerji in Rothschildi, so pa zato bolj vplivni. Bernard Baruch je bil svetovalec petim ameriškim predsednikom, hkrati pa tudi tesen prijatelj Winstona Churchilla. Domislil se je pojma ‘hladna vojna’, hkati pa je nadziral izdelavo atomske bombe. Informacije o njegovih potomcih so bolj ali manj skrite.

Walton

View this post on Instagram

Anos atrás, Sam Walton, fundador da maior rede de varejo do mundo, a Wal-Mart, abriu um programa de treinamento para seus funcionários, com muita sabedoria. . Quando todos esperavam uma palestra sobre vendas e atendimento, ele iniciou com as seguintes palavras: . 👉🏼"Eu sou o homem que vai a um restaurante, senta-se à mesa e espera pacientemente, enquanto o garçom faz tudo, menos anotar meu pedido. . Eu sou o homem que vai a uma loja e espera calado, enquanto os vendedores terminam suas conversas particulares. . Eu sou o homem que entra num posto de gasolina e nunca usa a buzina, mas espera pacientemente que o empregado termine a leitura do seu jornal. . Eu sou o homem que explica sua desesperada urgência por uma peça, mas não reclama que a recebe somente após três semanas de espera. . Eu sou o homem que, quando entra num estabelecimento comercial, parece estar pedindo um favor, implorando por um sorriso ou esperando apenas ser notado. . 🤔Você deve estar pensando que eu sou uma pessoa quieta, paciente, do tipo que nunca cria problemas… 🤦🏻‍♂ Engana-se. Sabe quem eu sou? Eu sou o cliente que nunca mais volta! . Divirto-me vendo milhões gastos todos os anos em anúncios de toda ordem, para levar-me de novo à sua empresa. Sendo que quando fui lá pela primeira vez, tudo o que deveriam ter feito era apenas uma pequena gentileza, simples e barata: tratar-me com um pouco mais de cortesia. . 🧐Só existe um chefe: o CLIENTE. E ele pode demitir todas as pessoas da empresa, do presidente ao faxineiro, simplesmente levando o seu dinheiro para gastar em outro lugar." 🙇🏽‍♂ Melhor texto! Um simples gesto de atenção e gentileza ao próximo, muda tudo. #SamWalton #WalMart #Forbes #ForberBrasil

A post shared by 𝓓ê 𝓜𝓪𝓻𝓲𝓷𝓱𝓸 (@dee_marinho) on

Sam Walton je leta 1962 odprl prvo trgovino Walmart, ki jo danes poznamo kot največjo trgovinsko verigo v ZDA. Tako se mu je uspelo uvrstiti na seznam najbogatejših ljudi na svetu. Po njegovi smrti so vodenje Walmarta prevzeli žena in štirje otroci. Ti imajo v lasti tudi bančno podjetje Arvest Bank, kolekcijo umetnin in dobrodelno organizacijo.

Winsdor

Britanska kraljeva družina prihaja iz hiše Winsdor. Glava družine je Kraljica Elizabeta II., ki ob Veliki Britaniji vlada še 15 neodvisnim državam. Prav tako se lahko pohvali z nazivoma vrhovne poveljnice britanskih oboroženih sil in vrhovne vladarice Angleške cerkve. Nobena skrivnost ni, da je v javnosti zelo priljubljena. Člani kraljeve družine živijo preprosto življenje, služijo v vojski in opravljajo dobrodelna dela.

Murdoch

View this post on Instagram

#RupertMurdoch e #JerryHall sposi a Londra

A post shared by Agenzia ANSA (@agenzia_ansa) on

Avstralsko družino Murdoch je med nesmrtne povzdignil Keith Murdoch. Slednji je v enem od melbournskih časopisov sprva delal kot politični novinar, nato se je povzpel do položaja urednika, pozneje pa do generalnega direktorja podjetja. Kot novinar je delal tudi njegov sin Rupert. Ko je Rupert dosegel nadzor nad vsemi avstralskimi vodilnimi mediji, je ustvaril News Corporation, ki med drugim obvladuje 20th Century Fox, Fox News, Myspace in Dow Jones.

Oppenheimer

Oppenheimerji se ponašajo z največjimi zalogami zlata na svetu. Ernest Oppenheimer je obogatel po tem, ko se je odpravil v južnoafriško mesto Kimberley. Tam je sprva postal župan, nato pa vodja podjetja, ki se je ukvarjalo z iskanjem diamantov. Kmalu mu je uspelo monopolizirati svetovni trg diamantov. Družina, ki ji poveljuje Ernestov vnuk Nicky, ob diamantih prodaja tudi zlato, železo, platino in industrijske materiale.

Pritzker

Družina judovskih priseljencev iz Ukrajine se je v Chicago napotila leta 1881. 69 let pozneje je ustanovila korporacijo Hayat, ki se ukvarja s hotelirstvom in upravlja kar 777 hotelov v 54 državah. Po njih je poimenovana Pritzkerjeva nagrada, ki velja za najpomembnejšo nagrado na področju arhitekture. Dodati je treba še, da so v Chicagu ustanovili šolo za arhitekturo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!