Um in srce, ki sta posebna: nenavadni znaki, da si stara duša

Na svetu obstaja posebna vrsta ljudi, za katere se zdi, da ne spadajo v ta čas in prostor. Preverite, ali tudi za vas držijo ti nenavadni znaki.

Stare duše, izraz, ki ga velikokrat slišimo, a mnogokrat ne razumemo. Gre za posameznike, ki jih velikokrat lahko označimo kot stare po srcu, stare po razmišljanju in duši. Te osebe so velikokrat izolirane od ostalega sveta in svoje življenje ponotranjajo. Večinoma imajo na svet zrelejši pogled. In iz njih zeva nekakšna drugačna modrost. Ne ženejo se za materialnim in ni se jim treba dokazovati svetu.

Mogoče ste tovrstno osebo že srečali v svojem življenju. Mogoče ste v kakšnemu otroku prepoznali malega gospoda, princa … in modreca. Ali pa sami v sebi velikokrat zasledite enega od teh 10 nenavadnih znakov, ki kažejo na to, da ste stara duša. Preverite!

Se počutite kot, da ne sodite v to stoletje?
Se počutite kot, da ne sodite v to stoletje?

1.  Vidite celotno sliko?

Stare duše imajo življenjsko modrost in na svet gledajo s ptičje perspektive. Ko naletijo na težavo, jo zaznavajo kot le še eno preizkušnjo v življenju, ki jih bo pripeljala do novih spoznanj. Velikokrat jih ne zanimajo nepomembne podrobnosti, kot so napredovanja v službi, večji TV…

2. Niste materialist?

Stare duše se ne navežejo na materialni svet in svet, ki je minljiv. Zato jih velikokrat ne zanimajo novosti, ko je nova različica pametnega telefona. Velikokrat se ne ženejo za stvarmi, ki bi izkazovale materialni status in več denarja namenjajo predajanju hedonizmu.

3. Ste samotarji?

Stare duše nimajo podobnih interesov kot njihova okolica, zato jih lahko velikokrat označimo za samotarje. To je ena od največjih težav za stare duše. Z večino ljudi težko najdejo skupni jezik. In zato so velikokrat osamljeni.

4. Ljubite znanje, modrost in resnico?

Stare duše vedo, da je znanje moč, modrost sreča in resnica svoboda. Svoje življenje zato oblikujejo okoli teh načel. Zato jih malenkostne stvari ne zanimajo. Tudi zato jih drugi dojemamo kot izjemno intelektualna bitja.

5. Spoštujete duhovnost in verjamete?

Spoštujete duhovnost in verjamete?
Spoštujete duhovnost in verjamete?

Stare duše imajo senzitivno in spiritualno naravo. Poskušajo premagovati svoj ego, iščejo razsvetljenje in pomen življenja. Sprejemajo in dajejo ljubezen in se jim to zdi najbolj smiseln način rabe njihovega časa.

6. Se zavedate minljivosti življenja?

Stare duše se močno zavedajo minljivosti  življenja, ne le lastne, ampak tudi svoje okolice. Tudi to zavedanje jim narekuje to, kako živijo življenje.

7. Ste poglobljeni in premišljeni?

Stare duše imajo zmožnost učenja iz svojih napak in vedo, da je življenje največja šola. Eden od razlogov, zakaj se stare duše počutijo stare, je, da se učijo iz lastnih napak. Njihov glavni fokus je premišljevanje o stvareh in tudi zato so zelo poglobljene in premišljene.

8. Že kot otrok ste bili drugačni in odmaknjeni od okolice.

Dejstvo je, da se stare duše rodijo stare. Tudi zato jih lahko odkrijemo že v izjemno zgornji mladosti. Velikokrat gre za otroke, ki oddajo neko modrost, ki si je odrasli ne moremo razložiti. Zdi se nam, da poznajo stvari iz preteklih življenj. Da vedo stvari, za katere jim ni nihče povedal. Takšni otroci so velikokrat označeni kot introvertirani  (zaprti vase) ali uporniški. Velikokrat se ne morejo vključevati v normalne dejavnosti v šoli in vrtcu. Običajno so ti otroci zelo inteligentni in nadvse radovedni. Vidijo pomen stvari, ki jih njihovi učitelji ne zmorejo. Vidijo prek določenih smislov in celotno sliko. Tudi zato se velikokrat upirajo družbenim normam in jih družba označuje kot problematične. Če se s svojim otrokom lahko pogovarjate kot s staro osebo, potem je čisto verjetno, da vam je usoda namenila staro dušo.

9.  Stare duše se počutijo stare.

Ste se že kdaj zalotili in izgovorili, da se počutite stari. Imate občutke, da je svet okoli vas netransparenten kaos. Ste od tega utrujeni. Potem je to znak, da ste stara duša. Ko vam vaša notranjost preprosto pove, da ste stari.

10. Želite si, da bi živeli v drugem času.

Želite si, da bi živeli v drugem času.
Želite si, da bi živeli v drugem času.

Mnoge stare duše se počutijo, kot da ne živijo v pravem času. Da bi nekje drugje na premici časa bile srečnejše. Ste že kdaj imeli takšen občutek?

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
23 znakov, da moraš spremeniti svoje življenje (in to moraš storiti zdaj)