Ura Timeburner, ki spominja na motor z notranjim izgorevanjem

Timeburner - ura z vonjem po oktanu.

Mike Eleta je izdelal prvo kinetično zapestno uro Timeburner, ki močno spominja na motor z notranjim izgorevanjem oziroma njegov mehanizem, ne manjka pa niti hrup, ki ga je motor nekoč povzročal. Namesto urinih kazalcem imamo tako aluminijasti valj, poganja pa jo mehanično gibanje, ki ga uporabnik sproži, ko navije vžigalno svečko.

Urarski in finomehanični umetnik Miki Eleta je izdelal eksotično uro s številčnico, ki močno spominja na motor motociklov. Točneje gre za del motorja z notranjim izgorevanjem, Eleta pa je črpal navdih iz svoje mladosti in BMW-jevega motocikla letnik 1950.

PREBERITE ŠE: HYT H3 – ura, kot je svet še ni videl


Mehanizem Unitas v uri Timeburner operari z 18 tisoč obrati na uro in ima zaloge energije za 46 ur. Izdelali bodo tri različne modele (ME1, ME2, ME3) v treh barvnih odtenkih, a vsakega v le 99 primerkih. Cena? 12.673 švicarskih frankov (nekaj čez 12 tisoč evrov). Številka ni naključna, saj je v njej skrit datum, ko je Miki Eleta prispel v Švico (6. 12. 1973). Škoda, ker ni prišel januarja, kajne, bi bila precej cenejša.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
www.mikieleta.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung predstavil Galaxy Buds Pro, svoje najbolj premium slušalke doslej