fbpx

Uradno najlepši otoki na svetu za leto 2015

Najlepši otoki na svetu za leto 2015 po mnenju popotnikov, ki uporabljajo TripAdvisor.

Popotniški spletni portal TripAdvisor je ponovno povabil svoje uporabnike, da izberejo najlepši otok na svetu. Vas zanima, kako so se odločili?

Kot naročeno je popotniška spletna stran TripAdviser razglasila najlepše otoke na svetu za leto 2015. Zima je namreč dokončno pospravila kovčke, pomlad pa je nekajkrat že resneje koketirala s poletnimi temperaturami, kar pomeni samo eno. Čas, da se odločite kam se boste poleti odpravil na dopust. Čeprav se bodo nekatere destinacije zdele prehud zalogaj za vaš proračun, pa sta med 10 najlepšimi otoki vsaj dva, ki sta ne le relativno blizu, ampak tudi relativno poceni. O ostalih pa še vedno lahko sanjate. Tega vem nihče ne more vzeti.

PREBERITE ŠE: Najboljši luksuzni hoteli v Sloveniji po mnenju TripAdvisorja

10. Fernando de Noronha

Fernando De Noronha
Fernando De Noronha

Potapljaški raj, brazilski arhipelag Fernando de Noronha, spada pod Unescovo zaščito. Slovi po izjemno občutljivem ekosistemu zato ima količinsko omejen in nadzorovan dostop obiskovalce. Toplo morje, kičaste plaže, želve, delfini in mir. Si lahko sploh želimo še kaj več?

9. Bora Bora

Bora Bora
Bora Bora

Naravne lepote niso tuje niti otoku Bora Bora v Francoski Polineziji, kamor radi zahajajo zvezdniki in tisti z globokimi žepi. Kristalno čisto morje, ”koliščarske hiše”, tropske ribe in luksuz v izobilju. Uvrstitvi Bore Bore na lestvico res ni moč ugovarjati.

8. Mauricius

Mauritius
Mauritius

Mauricius za razliko od že omenjenih dveh ponuja nekoliko več vrveža, saj je glavno mesto Port Louis živahno pristanišče. A mestni utrip je le en odtenek tega tropskega raja, saj na otoku obstajajo tudi številni kotički, kjer vas obdaja le neokrnjena narava in ”filmske” plaže. Tam je živahno le pod morsko gladino.

7. Bali

Bali
Bali

Bali je mešanica vsega. Indonezijski otok namreč nudi peščene plaže, kjer se lahko prepuščate poležavanju in lenarjenju, je pa tudi raj za zabave, za ljubitelje joge, za tiste, ki iščejo notranji mir, na svoj račun pa v tropskih gozdovih in med številnimi starodavnimi templji pridejo tudi avanturisti.

6. Madeira

Madeira
Madeira

Portugalska Madeira, kamor je odpotoval že marsikateri Slovenec, je hribovit in zelen otok v Atlatskem oceanu, ki mu pravijo tudi otok večne pomladi in presežkov. Živahnost ji vnaša ”nemirna” prestolnica Funchal, kjer se vedno kaj dogaja, ime Madeira pa v svet poleg naravnih lepot ponaša tudi slovito sladko vino, ki po otoku nosi ime.

5. Ko Tao

Ko Tao
Ko Tao

Ko Tao je zavoljo svoje oddaljenosti od celine eden od manj obljudenih tajskih otokov. Ime si je sposodil pri morskih želvah, s katerimi si obiskovalci delijo otok. Tisti, ki pogrešate sonce, bostu tu prišli na svoj račun, saj ga imajo kar 300 dni na leto. Vseh 365 dni pa so tam bele peščene plaže in toplo tropsko morje.

4. Santorini

Santorini
Santorini

Poleg Madeire na lestvici najlepših otokov na svetu najdemo tudi Santorini, ki večini prvi šine v glavo, ko omenimo grške otoke. Slepečo bele hiše, ki nudijo kontrast vulkanskim kamninam, objema temno modro morje, ki ”oblizuje” črne in ne bele plaže. Če k temu dodamo še številna pričanja, da ima najlepši sončni zahod na svetu, potem dileme, kam letos na dopust, ni več.

3. Roatan

Roatan
Roatan

Avanturisti in ekoturisti pozor. Otok Roatan, ki leži okoli 50 kilometrov proč od obale Hondurasa, je ustvarjen za vas. Podvodni ribolov, adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi (zip lining) in neokrnjena narava, vključno z veličastnim koralnim grebenom (ki je del drugega največjega koralnega grebena na svetu). Za raziskovalce pa je kot nalašč skalnata in gorata notranjost.

2. Maui

Maui
Maui

Tisti, ki obožujete vodne športe na veter (deskanje, jadranje, kajtanje) vam je Maui, ki velja za drugi največji havajski otok, pisan na kožo. Atrakcija zase je sapojemajoča obalna cesta (severovzhodni del otoka), pa fantastični slapovi in kolesarske poti po strjeni lavi.

1. Providenciales

Providenciales
Providenciales

Otoki Turks in Caicos so malo znano karibsko otočje, ki je abonirano na naziv najlepših plaž na svetu. Po takšnih slovi tudi otok Providenciales (leži vzhodno od Kube), ki je pred leti med plažami že polizal smetano s svojo Grace Bay Beach. Providenciales sicer velja za središče turizma v državi in je tudi najbolj naseljen. Naziv najlepšega otoka na svetu si je prislužil zaradi koralnih grebenov, ki so na dosegu roke, snežno belih plaž in luksuzne turistične ponudbe. Poleg tega se nahaja blizu selitvene poti kitov, kjer se jih boste lahko nagledali za celo življenje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.tripadvisor.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!