fbpx

V 80 dneh z vlakom okrog sveta: epsko potovanje z luksuznim vlakom 2024

Foto: rockymountaineer.com

Se želite podati z vlakom okrog sveta?!

V 2024 se bo mogoče podati z vlakom okrog sveta. Ja, prav ste slišali! Od kanadskega Skalnega gorovja do malezijske džungle. Potovanje naj bi se po napovedih Railbookers začelo avgusta 2024, trajalo pa naj bi skupaj kar 80 dni. Tekom epskega potovanja boste namreč obiskali kar 13 držav na štirih celinah. Pri tem pa ne boste stlačeni v povsem običajne vagone. Daleč od tega.

Foto: canadarail.ca

Potovali boste s sedmimi najrazkošnejšimi vlaki na svetu, medtem pa uživali v najboljših kulinaričnih izkušnjah in zasebnih kabinah. Poleg tega pot vključuje tudi bivanje v nekaterih najbolj osupljivih hotelih. Skozi okno zasebne kabine pa boste lahko občudovali Unescovo svetovno dediščino in očarljive pokrajine.

Foto: belmond.com

Začetek potovanja bo v Vancouvru, kjer se boste vkrcali na Rocky Mountaineer. Z njim boste v treh dneh potovali skozi kanadsko Skalno gorovje, obiskali jezero Louise in narodni park Banff. Potem se boste podali čez lužo v Edinburgh, na enotedensko turnejo po jezerih in vrhovih višavja na Belmond Royal Scotsman.

Foto: belmond.com

Po Škotski sledi potovanje od Pariza do Benetk z Belmond Venice-Simplon Orient Expressom, nato pa boste imeli priložnost videti Tadž Mahal. Zahvaljujoč šestim nočitvam na The Maharajas Express od Delhija do Mumbaja. Golden Eagle Danube Express z odhodom iz Istanbula bo potnike v štirih nočeh popeljal skozi Bolgarijo, Romunijo in Madžarsko mimo gradov in zaselkov na hribih JV Evrope.

Foto: the-maharajas.com

Za piko na i sledi tridnevno potovanje iz Pretorie v Cape Town z železnico Rovos. Nato pa še letalo do Singapurja, kjer se bodo potniki vkrcali na novo vzpostavljeni orientalski ekspres za Malezijo.

Foto: railbookers.co.uk

Načrtovalci pri Railbookers so povedali, da so potovanje zasnovali tako, da bi izpolnili naraščajoče zahteve po luksuznih potovanjih z železnico. Polega tega je načrtovanega veliko časa za oglede.

Sliši se precej čudovito, kajne? No, na žalost ima tudi čudovito visoko ceno. Vstopnica za celotno trimesečno pot se začne pri 103.495 € (113.599 $). Vključena so tudi bivanja v hotelih, avtomobilski prevozi, leti, obroki, bivanje na safariju in vzpon na Eifflov stolp.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.