Vecnos 360: kamera v obliki pisala, ki na novo izumlja selfie

Podjetje Vecnos si želi, da bi postale 360-stopinjske kamere in vse, povezano z njimi, “mainstream”. Njihov prvi poskus je kompaktna 360-stopinjska kamera, ki spominja na pisalo ali čarobno paličico, z njo pa ciljajo predvsem na mlajše občinstvo.

Vecnos, novi startup, ki ga je zasnoval in financiral Ricoh, je predstavil svoj prvi izdelek – ultrakompaktno 360-stopinjsko kamero! Naprava v obliki pisala je poleg tega, da je zelo kompaktna, tudi ultralahka, zaradi česar jo lahko praktično vedno nosimo v žepu ali v torbici. Povrh tega se samodejno poveže s pametnim telefonom, tako da selfie stick resnično ne bo več potreben!

Vecnos je ustanovila ekipa, ki je leta 2013 zasnovala in lansirala pionirsko kamero Ricoh Theta 360. Pri Vecnosu pa bo ekipa uporabila svoje znanje s področja optične tehnologije in umetne inteligence, s pomočjo katerega bodo razvijali nove pristope k 360-stopinjskim in drugim specializiranim kameram, programski opremi in aplikacijam, in sicer s ciljem, da bi napredno fotografiranje postalo dostopno in prijazno za širšo javnost.

“Delamo na novi generaciji kamer, naš prvi izdelek pa je zasnov tako, da na novo izumi selfie, zato je namenjen mlajši publiki,” je pojasnil direktor Vecnosa, Shu Ubukata. “Naš cilj je v lepih in elegantno oblikovanih izdelkih, ki jih bodo ljudje želeli uporabljati, združiti preprosto uporabo z naprednimi zmogljivostmi fotografiranja ter izboljšanimi fotografijami za skupno rabo. Želimo si navdihniti novo generacijo!”

Kamera Vecnos 360
Kamera Vecnos 360

Kamera, podobna pisalu (ali čarobni paličici) ima na “konici” svoj sistem, in sicer tri leče ob straneh in eno na vrhu. Na oprijemu sta dva gumba, ki omogočata upravljanje funkcij kamere: od posameznih do skupinskih selfijev, do 360-stopinjskih fotografij kot tudi videov. Izdelek naj bi na trg prišel še letos, cena še ni znana.

Dodatne Informacije

Več informacij:
vecnos.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sony ZV-1: je kamera narejena prav za vlogerje