Verrückt, najvišji vodni tobogan na svetu!

Pa ga imamo! Najvišji vodni tobogan na svetu, ki štrli na obzorju mesta Kansas v vodnem parku Schlitterbahn. Vožnja, ki v raftu za štiri doseže hitrost kar 105 km/h, je rezervirana samo za najbolj pogumne, pa še tistim bo srce padlo v hlače, ko bodo 'padali' sedemnajst nadstropij (več kot 50 m) niže. Špricala bo tako ne samo voda, ampak tudi adrenalin.

Vendar pa se zgodba po uvodnem spustu še ne konča, saj se raft nato povzpne, a ne zato da bi se ustavil, pač pa da mu lahko Verrückt zada še zadnji udarec v obliki 15-metrskega ‘prostega pada’ preden ga pripelje v iztekališče.

Prva polovica si bo premislila že na tleh, druga pa ob hoji navzgor. Ostanete torej le Felix Baumgartner in Bear Grylls. Uživajta fanta, Verrückt je vajin! :)
Prva polovica si bo premislila že na tleh, druga pa ob hoji navzgor. Ostanete torej le Felix Baumgartner in Bear Grylls. Uživajta fanta, Verrückt je vajin! 🙂

Verjamem, da tudi po odprtju na vrhu tega togobana ne bo take gneče kot je pred tobogani v Čatežu, četudi se je na testno vožnjo pred drzneži že odpravila s kamero opasana vreča peska in potrdila, da je spust varen. Poglejte, kaj pomeni 18. sekund čistega adrenalina in preverite če seže vaš pogum tako daleč.

PREBERITE ŠE: Zgodba o ponesrečenem neverjetnem rekordnem skoku z avtomobilom

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj se zgodi, ko v življenju sebe postavimo na prvo mesto?