Video: Zgodovina ženskega ličenja od pradavnine do danes #makeup

Sprehod skozi zgodovino ženskega ličenja.

Žensko ličenje obstaja odkar pomnimo. Nekoč se mu sicer ni reklo ličenje oziroma makeup, a potreba in želja po dekoraciji obraza oziroma telesa izvira že od pamtiveka. Tedaj so ga ljudje uporabljali kot krinko pred napadalnimi živalmi in da so sami vzbujali strah pri nasprotniku. Ličenje je od takrat prehodilo dolgo pot in danes je kozmetična industrija gromozanski biznis. Preverite, kako so se z njim lepotni ideali spreminjali skozi čas.

Ženske se že stoletja, kaj stoletja, tisočletja trudijo doseči lepotni ideal in iz svoje zunanjosti izstisniti najboljše. Ni čudno torej, da gre zgodovina ženskega ličenja nazaj do pradavnine. A ker se lepotni ideali spreminjajo iz generacije v generacijo, je iskanje tega ideala kot korenček na palici, torej nikoli dokončana zgodba. Čeprav se zdi, da je vse skupaj izum zadnjih dveh, treh stoletij, pa je vse skupaj obstajalo še pred vznikom kozmetične industrije.

PREBERITE ŠE: Video: Popolno žensko telo skozi stoletja

Lepotni standard v času antične Grčije.
Lepotni standard v času antične Grčije.

Preverite, kakšen makeup so nosile ženske na primer še v starem Egiptu, v antični Grčiji, v elizabetinski in viktorijanski dobi, v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in kakšnega nosijo danes.

Lepotni standard za čas faraonov.
Lepotni standard za čas faraonov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!