10 dejstev o Sloveniji
V zraku · buzz buzz

Slovenci se na dopust tako radi odpravljamo v tujino, čeprav na nekaj več kot 20 tisoč kvadratnih metrih površine puščamo še toliko neodkritega. Ne zgolj naravnih lepot, tu so še kulinarika in drugi detajli naše kulture . Včasih nam morajo tujci povedati, kaj vse Slovenijo premore. Čas je, da jo tudi sami začnemo opevati. Oglejte si 10 dejstev o Sloveniji skozi oči tujcev.

Po tem, ko je Melania Trump postala bodoča prva dama ZDA, je Slovenija ponovno prišla na svetovni zemljevid. Običajno so nas tja postavljali športniki in inovatorji. A to ni poanta tega prispevka. Kar je skupno vsemu tem, je, da tujina Slovenijo vedno opisuje v superlativih. Kot raj na Zemlji, kot podobo raja, kot se je o Bledu zapisalo Francetu Prešernu.

PREBERITE ŠE: Prva dama Melania Trump: 15 dejstev, ki jih o njej še ne veste

Slovenci prepogosto spregledamo lepote Slovenije, kot spregledamo detajle na stavbah, mimo katerih hodimo vsak dan. Zgornji posnetek je dokaz.

Toaletni papir za pametni telefon ”Toaletni” papir za pametne telefone Umetnost iz jeansa Ian Berry – umetnost iz jeansa Mermaids Hate Plastic Morske deklice sovražijo plastiko – človek v življenju zavrže 10 tisoč plastenk! Mladič orjaške pande pade z odra med razstavo mladičev pande, rojenih v letu 2016. 29. september 2016, raziskovana baza Gian Panda Breeding v Chengdu, provinca Sečuan, Kitajska. Fotografije, ki so zaznamovale leto 2016 (Reuters) ·