fbpx

10 dejstev o Sloveniji skozi oči tujcev, ki jim mora prisluhniti vsak Slovenec

10 dejstev o Sloveniji

Slovenci se na dopust tako radi odpravljamo v tujino, čeprav na nekaj več kot 20 tisoč kvadratnih metrih površine puščamo še toliko neodkritega. Ne zgolj naravnih lepot, tu so še kulinarika in drugi detajli naše kulture . Včasih nam morajo tujci povedati, kaj vse Slovenijo premore. Čas je, da jo tudi sami začnemo opevati. Oglejte si 10 dejstev o Sloveniji skozi oči tujcev.

Po tem, ko je Melania Trump postala bodoča prva dama ZDA, je Slovenija ponovno prišla na svetovni zemljevid. Običajno so nas tja postavljali športniki in inovatorji. A to ni poanta tega prispevka. Kar je skupno vsemu tem, je, da tujina Slovenijo vedno opisuje v superlativih. Kot raj na Zemlji, kot podobo raja, kot se je o Bledu zapisalo Francetu Prešernu.

PREBERITE ŠE: Prva dama Melania Trump: 15 dejstev, ki jih o njej še ne veste

Slovenija, od kod lepote tvoje?
Slovenija, od kod lepote tvoje?

Slovenci prepogosto spregledamo lepote Slovenije, kot spregledamo detajle na stavbah, mimo katerih hodimo vsak dan. Zgornji posnetek je dokaz.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.