Screen Shot 2015-03-27 at 13.51.53
V zraku · buzz buzz

Vas zanima, kako se je ženska telesna vadba spreminjala skozi zadnjih 100 let? Potem je retrospektivni 100-sekundni video ”100 years of fitness” podjetja, ki ponuja zdravstvene storitve Benenden Health, kot nalašč za vas. Od gracioznega raztezanja, ker se za žensko na začetku 20. stoletja ni spodobilo, da bi se potila, pa do današnjega energičnega in znoja polnega miganja.

Video “100 years of fitness” je retrospektiva ženske telesne vadba skozi zadnjih 100 let. Začelo se je povsem nedolžno. Med leti 1910 in 1920 je bila telesna vadba omejena na nežno raztezanje, ko pa so v petdesetih postali popularni hulahup obroči, se je vadbo začelo dojemati tudi kot nekaj zabavnega.

PREBERITE ŠE: Mobilne aplikacije za športno aktivne

No, zares zabavna je postala šele v sedemdesetih, ko je broadwayska zvezda Judi Sheppard Missett uvedla ”Jazzercise”, vadbo, ki je kombinacija aerobike in jazz plesa. Ta je odprla vrata številnim drugim glasbenim zvrstem, ki so predvsem pohitrile ritem (hip-hop, samba,…) iz nje pa se je rodila tudi zumba, plesni fitnes program, na katerega danes miga staro in mlado.

shutterstock_478750561 Hudičevo seksi in posebna: 10 razlogov, zakaj na zmenek peljati punco s tatuji! Falične različice znanih logotipov. Penised.com – falična preobrazba logotipov Živali, ki zaspijo skupaj Nepričakovani živalski prijatelji, ki zaspijo skupaj Surrealne hiše Surrealen svet, ki mu vladajo strukturno nemogoče hiše · ·