xon-bindings
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Japonsko zagonsko podjetje Cerevo se lahko pohvali z izdelavo snowboard vezi XON Snow-1, ki imajo vgrajene senzorje za zaznavanje in sledenje gibanju ter razporeditvi teže med vožnjo. Poleg tega senzorji zaznavajo še stopnjo upogibanja deske, merijo hitrost in z LED lučk (na petah in pri prstih) boarderja simultano preskrbujejo z informacijami o tem, kako med vijuganjem razporeja težo.

XON Snow-1 so pametne vezi za snowboard, ki vas s pomočjo senzorjev prek LED lučk (te so na samih vezeh) in pripadajoče aplikacije, zalagajo s povratnimi informacijami (razporeditev teže, hitrost, upognjenost deske, ipd.) in sledijo vaši GPS lokaciji. Za lažjo predstavo lahko po vožnji podatke zavoljo video opcije tudi ”plastificirate” (beri vizualizirate).

PREBERITE ŠE: Šaljiv vodič o tem, kako postati smučar

Vezi brez polnjenja zdržijo od 6 do 8 ur in v osnovi niso namenjene temu, da vas učijo, čeprav jim ni napačno prisluhniti, saj se lahko, če znamo ”brati”, iz podatkov razbere marsikaj. Čemu torej so namenjene? Še najbolje vlogo vezi XON Snow-1 povzame primerjava z armaturno ploščo v avtomobilu, ki nam na vizualno privlačen in enostaven način pove, kaj se med vožnjo dogaja. Od jeseni bodo na voljo bo v treh velikostih (S, M in L), cena pa se bo gibala nekje med 340 in 500 evri.


skype_translator-3f3cac62b1586df2 Skype Translator – prevajanje pogovora v realnem času Apple_Design_Award_2014 Apple Design Awards 2014: Najboljše iOS aplikacije leta next-keyboard Next Keyboard – popolna tipkovnica za iPhone app Slovenska aplikacija Venxly – prek ogleda oglasov do zaslužka