Dubai Flow Motion
Utrip mesta · destinacija

Dubaj je mesto presežkov. Dubai Flow Motion pa je ”time lapse” presežek. Rob Whitworth je za nastanek te mojstrovine uporabil tehniko hyperlapsa, posnetki pa so nastali s tremi fotoaparati. En je bil pripeta na voziček za prtljago, da je ujel prihod letala Airbus A330, drugi je bil na kovčku, da je dokumentiral proces raztovarjanja, tretjega pa je imel Rob pri sebi. In tako je nastal čudovit zapis tega dragulja puščave, ki sliši na ime Dubaj.

Dubaj je raj na zemlji, če odštejemo neznosne temperature in pomanjkanje zelenja. O njegovem blišču je bilo že mnogo napisanega, zato tokrat to nerealno mesto spoznajmo nekoliko drugače, prek ”time lapse” posnetka Dubai Flow Motion fotografa Roba Whitwortha. Ujame namreč bistvo tega sanjskega koščka Združenih arabskih emiratov. Gremo?

PREBERITE ŠE: 16 nepozabnih timelapse posnetkov leta 2014


Grand Central Terminal (New York, ZDA) Najlepše železniške postaje na svetu Vernazza, Italija 10 destinacij: Kje na svetu so sončni zahodi najlepši? cover Atlas lepote: noro dobri portreti žensk iz celega sveta Happy kid playing with toy airplane Preživljanje počitnic, ki se zdijo neprimerne za otroke · ·