Najlepše železniške postaje na svetu

Grand Central Terminal (New York, ZDA)

Železniške postaje so verjetno ena najbolj podcenjenih mestnih atrakcij. Le redkokateri turistični letak se bo namreč pohvalil z veličastno zgradbo, ki so neke vrste vhodna vrata v mesto. A kolodvori so, kar so za avtomobile mestna vrata in za države letališča, prvi vtis. In ponekod je ta veličasten, saj se kovinsko ožilje, po katerem se kot kri po žilah pretakajo vlaki, izteče v pravi arhitekturni biser. Poglejmo si nekaj najlepših kolodvorov svetu.

Najlepše železniške postaje na svetu so pravi arhitekturni presežki, zgradbe, ki pa nemalokrat ostanejo spregledane s strani obiskovalcev, saj so ti tedaj zaposleni s pogledi na razpored vlakov, na iskanje stranišča, kupovanje vozovnic in prigrizkov ter strmenja v zaslon. Vse to ne vedoč, da stojijo v stavbi, ki bi v drugi vlogi plenila pozornost fotoaparatov. A vlaki imajo status poceni prevoza, zato velikokrat to zamegli percepcijo o samih železniških postajah. A naslednje fotografije so zgovoren dokaz, da je ta povezava zmotna.

PREBERITE ŠE: Najlepše postaje podzemnih železnic po svetu

Najlepše železniške postaje na svetu si oglejte v galeriji

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Chalet Alpske sanje: rajska lepota nad Logarsko dolino