iMom
V zraku · buzz buzz

iMom je kratki film, ob ogledu katerega se ti bodo nasršili lasje. Pa ne ker bi šlo za grozljivko ali srhljivko v žanrskem pomenu besede, temveč za srhljivo napoved naše prihodnosti, ko bo tehnologija, tu mislimo predvsem na humanoidne robote, začela prevzemati osnovne človeške vloge, kot je starševstvo oziroma vzgoja otrok. Varuškam bodo tako kmalu preživet poklic, vskočile pa bodo nadomestne mame kot roboti. Te je kaj strah take prihodnosti?

V tempu, ki ga življenje narekuje danes, ni lahko biti mama. A ne bo več dolgo tako. Vsaj ne, če se uresniči srhljiva vizija kratkega filma iMom režiserja Ariela Martina. Čeprav imajo mame vse manj časa za ukvarjanje z otroki, jih v prihodnosti ne bo več pekla vest, ker se ne bodo mogle dovolj posvečati otroku, saj bo namesto njih vskočila iMom, nadomestna mama kot humanoidni robot.

PREBERITE ŠE: Tla, ki dihajo! Fenomen na italijanski obali!

iMom je k sreči zgolj kratki film, ki pa nas opozarja na našo pretirano zanašanje na tehnologijo. In čeprav gre za dramo, bi iz kompozicije posnetkov in glasbe prisegli, da bo prej ali slej sledil prizor, ki nam bo naježil kožo. Bodite pomirjeni, ne boste prebledeli od strahu, vseeno pa se vam bo naježila koža, in sicer ob spoznanju, kam nas tehnologija pelje. Ne, tudi starševstvo in vzgajanje otrok nista več sveta. Bomo v prihodnosti na roditeljskih sestankih srečavali iMame? Upajmo, da tako daleč nikoli ne pridemo.

Pingvin Dindim Dindim: pingvin, ki vsako leto preplava pol sveta, da obišče moža, ki mu je rešil življenje Odbite otroške frizure To so najbolj odbite frizure, ki ste jih kdaj videli Kako so dekleta osvajali naši dedki? Kako ženske osvajati kot naši dedki Najdražji nakupi v zgodovini Najdražji nakupi vseh časov! ·