Človeštvo v prihodnosti
V zraku · buzz buzz

Kakšen bo človek čez 1000 let? Bo takrat sploh videti enak? Le ugibamo lahko, da bo približno enak, a zgodovina nas uči, da vedno pride kaj nepredvidljivega, kar povsem spremeni tok evolucije. AsapScience, ki se je posvetil tej temi, je pri napovedi zato upošteval številne scenarije, ki bi se lahko zgodili na tej dolgi poti. Bomo takrat napol roboti? Danes človeštvo govori 7000 jezikov, do takrat naj bi se številka skrčila na vsega 100. Kaj pa življenjska doba? Kako daleč nas lahko pripelje tehnologija?

Si predstavljate, kakšen bo človek čez 1000 let? Kateri jeziki se bodo ohranili, kaj bo človek jedel, kje bo živel? Bo sploh živel? Eno je gotovo. Človeštvo bo čez 1000 let še vedno obstajalo, če gre verjeti znanstvenikom, ki se ukvarjajo z daljno prihodnostjo; to utemeljujejo s predpostavko, da je povprečen čas obstoja večine vrst med 1 in 11 milijoni let. Da, ne bo nam lahko, a možnost izumrtja prej kot v sedmih milijonih let je res majhna.

PREBERITE ŠE: Preveri ali bo tvojo službo v prihodnosti prevzel robot?

Da bodo spremembe dramatične in da bo človek čez 1000 let videti daleč od današnjega, gre slutiti iz naslednjih dejstev. V zadnjih 150 letih je človek v povprečju zrastel za 10 centimetrov, v zadnjih 65 letih pa se je povprečna življenjska doba podaljšala za neverjetnih 20 let, za kar gre zasluga predvsem bliskovitemu napredku v tehnologiji in bioinženiringu, ki sta med glavnimi krivci za drastične in evolucijske spremembe ”čez noč”.

Soba z razgledom Sobe z najbolj spektakularnim razgledom na svetu Bruce Jenner - ženska leta 2015 po mnenju modne revije Glamour Caitlyn Jenner – ženska leta 2015 je v resnici moški! Halloween kostumi, ki so jih navdahnile TV serije in filmi Noč čarovnic: so to najbolj ljubki kostumi za Halloween? Stvari, ki jih v službi nikoli ne smete izreči 11 stvari, ki jih v službi ne smete nikoli izreči ·