Lebdeča deska Lexus Slide
V zraku · tehnologija

Prihodnost je tu. Lexus se namreč s svojo lebdečo desko Slide ni šalil in je junijski promocijski videoposnetek nadgradil z demonstracijskim posnetkom, kjer so na skejterskem poligonu Cubelles v Barceloni desko na superprevodnike postavili na test. Preverite, kako se je odrezala in kaj je imel o njej povedati profesionalni deskar Ross McGouran.

Znamka luksuznih avtomobilov Lexus je lebdečo desko Slide pripravila skupaj z eksperti za magnetno levitacijo iz ustanove IFW Dresden in Evico GmbH. Potem ko je deska prestala teste v laboratoriju, so desko zdaj preizkusili še na terenu, točneje v skejt parku v Barceloni. Žal ne gre za povsem običajen poligon, saj je ta opremljen z magnetnim trakom, tako da se z njo ne da preganjati po ulicah kot se je Marty McFly, pa vandar, lebdeča deska je več kot prestala test, četudi je imel mojster skejtanja Ross McGouran sprva kar nekaj težav, da jo je osvojili.

PREBERITE ŠE: Slide – Lexusova lebdeča deska, ki uresničuje napoved filma Nazaj v prihodnost

Deska Slide ima namesto štirih koleščk dve kriostatični posodi, kjer ohlajeni polprevodniki plavajo v tekočem dušiku, ki ima temperaturo 197 stopinj pod lediščem, medtem ko so v tleh magneti. Ta kombinacija omogoča stalno lebdenje deske nad tlemi četudi deskar ne njej stoji ali skače (podobno tehnologijo že uporabljajo nekateri japonski vlaki). Novost je na lastni koži prvi izkusil omenjeni profesionalni deskar Ross McGouran, ki je novost pospremil z besedami, da se mu kljub 20 let deskanja zdi, kot da se mora s Slidom spet vsega naučiti znova.

Pinnacle je ročna ura, ki ima kar dve uri- klasično mehansko in pametno uro Apple Watch. Pinnacle: Nico Gerard z uro, ki je klasična ročna ura in pametna ura Apple Watch 3D hologram s pomočjo pametnega telefona Kako po plebejsko spremeniti svoj pametni telefon v 3D hologram Google, kot bi izgledal v osemdesetih. Kako bi izgledal Google, če bi ga izumili v 80. letih? Happaratus - rokavice, s katerimi lahko rezbarite in klesate Happaratus – rokavice, s katerim lahko ročno oblikujete les in kamen tako kot glino ·