Mini pice z Nutello so vaša nova najljubša sladka kulinarična pregreha.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ko smo že mislili, da so Nutello uporabili že na vse možne načine, nas internet preseneti z novim. Pica in Nutella sicer ni nekaj, kar bi uporabili v istem stavku, a Nutella ne pozna meja in zdaj ju bomo našli tudi v istem receptu. Namesto na kruh jo boste lahko po novem namazali na testo za pico. Seveda ji ne boste dodali običajnih nadevov kot so salama, sir, paradižnik, ipd. ampak bolj kompatibilne sestavine. Recept je sila enostaven, priprava pa vam bo vzela vsega četrt ure!

Ste nori na Nutello, a bi jo radi poskusili v novi kombinaciji? Četudi ste bolj lene in leve sorte v kuhinji, so mini pice z Nutello nekaj tako za prve kot za druge, saj zahtevajo toliko kuharskih veščin kot priprava kosmičev ali toasta, priprava pa ne vzame kaj več kot priprava špagetov. Vse kar potrebujete je maslo, žlica sladkorja in nadev po izbiri: banane, jagode, kikirikijevo maslo, prelive,…, testo za pico (lahko ga izdelate sami, ampak smo leni, se spomnite?) in kakopak Nutello. Če želite, da je obrok karseda zdrav, za nadev uporabite sveže sadje, za resno kulinarično pregreho pa dodajte čokoladni preliv, nadrobljene piškote, ipd.

PREBERITE ŠE: Recept: Omamna skutina torta iz le treh sestavin!

Priprava mini pice z Nutello (glej video za demonstracijo):

Stopite maslo v mikrovalovni pečici, dodajte žlico sladkorja in dobro premešajte. Pomokajte delovno površino in razvaljajte testo, ga premažite z osladkanim maslom in postavite v pečico ogreto na 240°C za 11 minut. Na pečemo testo nato le še namažete Nutello in dodate nadeve po izbiri. Pa dober tek!


Recepti iz dveh sestavin Recept: Trije sila enostavni recepti za slastne deserte iz dveh sestavin Okusna skutina torta iz treh sestavin Recept: Omamna skutina torta iz le treh sestavin! Puding iz tapioke Recept: Slasten puding iz tapioke Babanine palačinke iz dveh sestavin Recept: 100-odstotno naravne bananine palačinke iz le dveh sestavin za zdrav in hitro pripravljen zajtrk ·