Adrian Carambula
Utrip mesta · šport

Odbojkar na mivki Adrian Carambula servira kot osnovnošolec, a njegovi servisi so nerešljiva uganka za nasprotnika! Medtem ko večina odbojkarjev na mivki servira z zgornjim (skok) servisom, Italijan žogo udari s pestjo in jo pošlje visoko med oblake. Oglejte si ta neverjeten spodnji servis, ki je postal njegov podpis in nerešljiva uganka tudi za tekmece na OI Rio 2016.

Odbojka na mivki je privlačna športna panoga, ki še posebno na olimpijskih igrah pritegne veliko pozornosti. Tokrat ne le zaradi privlačnih deklet in Egipčank, ki igrata v hidžabu, pač pa tudi zaradi italijanskega odbojkarja, ki sliši na ime Adrian Carambula. Ta je pritegnil pozornost svetovne javnosti s svojim nenavadnim servisom, ki je verjetno najbolj nenavaden servis, kar ste ga kdaj videli! No, mogoče v osnovni šoli na uri telovadbe. Namesto, da bi serviral tako kot večina njegovih kolegov, sam namreč prakticira spodnji servis, ki pa ima eno posebnost.

Adrian žogo pošlje naravnost med oblake! Droni in ptiči pozor! Ne približujte se igrišču za odbojko na mivki, ko servira ta Italijan, saj zna biti to za vas pogubno! Žoga za odbojko nato praktično pod navpičnim kotom pade na nasprotnikovo stran ter ga na ta način vrže iz ritma in dezorientira, zato predstavlja prednost zanj in njegovega soigralca Alexa Ranghierija.

PREBERITE ŠE: Rio 2016: vsi drugačni, vsi enakopravni

Adriana Carambula se je zaradi nenavadnega servisa prijel vzdevek Mr. Skyball. ”Ta servis je del moje igre zato, ker je drugačen in ker nihče ne trenira njegove obrambe,” nenavaden stil igre upravičuje Adrian. Pravi tudi, da udarec ni težak, le telo mora biti tedaj sproščeno in ne zategnjeno. A eno je reči, drugo pa storiti. Adrian je svoj servis izpili do potankosti, čeprav deluje, da servira kot osnovnošolec. Toda če bi bil to res servis petošolčka, s partnerjem verjetno ne bi bila tretja na svetovni lestvici.

Adrian Carambula – Mr. Skyball:

Adrian CarambulaOdpri galerijo
Olimpijske discipline, ki ne obstajajo več. Olimpijske igre: nenavadni olimpijski športi, ki jih ni več POI Rio 2016 Rio 2016: vsi drugačni, vsi enakopravni Športna očala Nike Wing Nike Wing – vrhunska športna očala za vrtoglavih 1200 dolarjev Oi Rio 2016 Rio 2016: Kdaj je otvoritvena slovesnost, kdaj slovenski nastopi in preostali program OI · ·