Modularno pohištvo Ori: v hipu od spalnice do dnevne sobe

Modularno pohištvo Ori Robotic Furniture.

Ne glede na to, ali želite svoj prostor izrabiti bolj ekonomično ali bolj ustvarjalno, je Ori Robotic Furniture odlična rešitev. Modularno pohištvo vašemu prostoru v nekaj sekundah spremeni namembnost. En trenutek ležite v spalnici, drugi pa že sedite na kavču v dnevni sobi in gledate televizijo, in to praktično na istem mestu! Kako je to mogoče?

Ori Robotic Furniture je funkcionalno pohištvo na vodilih. Je glavni del spalnice, dnevne sobe ali delovni prostor. Tehnologijo posebne elektronsko premikajoče se omare, ki je tudi predelna stena, je razvil MIT Media Lab, v komercialni izdelek pa ga preobrazilo podjetje Ori, ki je ime dobilo po besedi origami, japonski tehniki zgibanja papirja. Pritisk na gumb in spalnica postane dnevna soba ali delovni prostor. Da, tako preprosto je!

Stanovanja postajajo vse manjša, zato podjetja razvijajo številne oblike funkcionalnega pohištva, da bi zagotovila karseda udobno življenje na majhnem prostoru. In eden od boljših primerov je prav Ori Robotic Furniture, ki je kot ustvarjeno za tiste, ki želijo čim bolj smotrno izrabiti vsak kvadratni centimeter svojega stanovanja.

PREBERITE ŠE: Gorenje in Volkswagen: retro hladilnik, ki čaka, da ga parkirate v svojem stanovanju!


In kaj čisto zares je Ori Robotic Furniture? Je multifunkcionalna omara, pravi švicarski nož med njimi – iz nje lahko namreč potegnemo posteljo, mizo, sedala, skriva televizor, garderobno omaro, police, predalnike itd. – in hkrati predelna stena, ki se elektronsko premika. Na ta način lahko prilagajamo velikost prostora, ki se v času spanja in potem ko omara kot jezik iztegne posteljo, zmanjša, kot te ne potrebujemo, pa da omara ”posteljo za zobe” in se za širino le-te pomakne tako, da prostor poveča. Nadzorno ploščo lahko prilagodite lastnim potrebam in eksperimentirate z nastavitvami. Na voljo so različni moduli, z različnim številom postelj oz. brez le-te(h).

Modularno pohištvo Ori Robotic Furniture:

Dodatne Informacije

Več informacij:
orisystems.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!