Red Bull Dinghy Derby je dirkanje s čolnički rezervirano samo za najbolj drzne.
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · mobilno

Če omenimo dirkanje s čolni, si verjetno predstavljate mogočne gliserje s pošastnimi motorji. A dirke Formul 1 na vodi, podobno kot na asfaltu, po svoji atraktivnosti še zdaleč niso kos dirkanju s čolnički. Da, prav ste prebrali! Oglejte si najbolj divjo dirko na vodi na svetu. Red Bull Dinghy Derby je tudi letos postregel z izjemnimi prizori in drznimi potezami ob katerih vam bo zastal dih.

Po svetu ljudje čolničke uporablja nešteto ljudi. Večinoma za mirno veslanje, ribarjenje, … A ne v mestu Renmark v južni Avstraliji, kjer vsako leto priljubljeni dinghyji z dvema članoma posadke (voznikom in navigatorjem) na Red Bull Dinghy Derbyju drvijo z 80 km/h po zahtevnem terenu.

PREBERITE ŠE: Prvi Flash mob na svetu v režiji avtomobilov posneli v Ljubljani in Zagrebu

Dirka Riverland Dinghy Derby potekal od leta 1981 in velja za eno najbolj divjih tekmovanj na vodi. Ko boste videli zgornje posnetke, vam bo hitro jasno zakaj je temu tako!

Red Bull Dinghy Derby je dirkanje s čolnički rezervirano samo za najbolj drzne.Odpri galerijo
Igralci za filmskimi maskami Kdo so igralci, ki se skrivajo pod kultnimi filmskimi maskami? SkySlide – stekleni tobogan visoko nad tlemi SkySlide – stekleni tobogan 305 metrov nad tlemi! Thalasso Spa Lepa Vida Nagradna igra: Thalasso Spa Lepa Vida Tatuji z motivi iz Pixarjevih animacij Tatuji z motivi Pixarjevih junakov so še bolj prikupni kot animirani! · ·