cover-victoria
Kulturni izbor · glasba

Lepota prihaja v različnih oblikah. Britanka Viktoria Modesta, prva bionična pop zvezda, ima amputirano nogo, na njenem mestu pa se lesketa protetika. “Forget what you know about disability,” je sporočilo videa, ki si ga moramo ogledati do konca.

Viktoria Modesta je kot dekletce sanjarila, da bo postala pevka, igralka ali model. Zaradi noge, ki se je poškodovala že ob njenem rojstvu, so ji bila vrata v svet zvezdništva zaprta. Po petnajstih operacijah se je odločila, da si nogo amputira, saj bo tako izboljšala mobilnost. Pred bilijoni gledalcev je nastopila na Paraolimpijskih igrah leta 2012 kot Snežna kraljica in protetika se je svetila v tisoče Swarovski kristalov.
V novem videu, ki je del kampanje Channel 4 Born Risky režiserja Saama Farahmanda je na novo redefinirala kaj pomeni “seksi” ter javnost prisilila, da premisli o družbenih normah.

PREBERITE ŠE: Odlična Karo Swen šokira na plesnem drogu

fka-twigs Britanska glasba generacije Y muse Koncert: Muse junija 2015 na Dunaju Sport and exercising winter success Prednosti zimske rekreacije ter playlista, ki nas bo ogrela f84be32ca528a46c9ef2db53b2610320 Tom BetGeorge in Vojna zvezd: tematsko obarvane božične lučke ·