Villa Terracorta: čarobna istrska kamnita vila s stolpom

Villa Terracorta (foto: Booking.com)
Zadnjič posodobljeno: :

Terracorta je navdih za svojo podobo črpala iz svoje stare zasnove. Zato zunanjost spominja na staro kamnito istrsko hišo, h kateri je dodan moderno zasnovan stolp. In od tod tudi ime Terracorta, ki v italijanskem jeziku pomeni majhen stolp.

Poleg tradicionalnega videza vas bo vila začarala tudi s svojo okolico. Villa Terracorta se nahaja ob robu gozda, na samem in brez bližnjih sosedov. Tako se boste v tej petzvezdični nastanitvi v miru in tišini napolnili s pozitivno energijo. Ta skriti dragulj je obnovljena, 200 let stara hiša, v bližini Grožnjana. V okoliških istrskih vasicah boste začutili podeželski utrip življenja, kjer domačini s predanostjo zemlji že stoletja pridelujejo vino in oljčno olje.

Villa Terracorta (foto: Booking.com)
Villa Terracorta (foto: Booking.com)

Vilo zaznamujejo skrbno načrtovani zunanji prostori, ki se ponašajo s tradicionalnimi elementi pristne istrske kamnite hiše in obnovljenim minimalističnim stolpom. Med hišo in stolpom je steklena stena, ki nudi prečudoviti pogled na zunanjo teraso in bazen. Tako nastane mešanica sodobnih elementov, ki krepijo tradicionalni del hiše.

Notranjost je navdihnjena z industrijskim, podeželskim, klasičnim dizajnom, ki v vsakem prostoru pripoveduje posebno zgodbo. Notranji prostori so intimni, a odprti. Vila je opremljena z dvema kuhinjama, dvema velikima dnevnima prostoroma in velikimi spalnicami s kopalnicami. Zdi se, da ta osupljiva vila na sodoben način združuje preteklost in sedanjost. Elegantne podrobnosti, leseni detajli in kamnite stene dajejo notranjosti toplo, vabljivo avro in s tem povečajo industrijski čar doma. Iz dnevnega prostora, s popolnoma opremljeno kuhinjo, seže pogled na vrt in okolico. Snovalci vile pa niso pozabili niti na spa, ki vključuje savno, whirpool, osrednji kamin in kopalnico s tušem. Zunanji prostor ima dve verandi, eno pred spalnicami in eno z neposrednim dostopom iz kuhinje s širokim kaminom za peko na žaru.

Dodatne Informacije

Rezervacije:
booking.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepše slovenske kraške jame: odlične ideje za obisk pravljičnega podzemlja