fbpx

Viseči cvetlični lončki za epifitske rastline Dossofiorito

Ozelenimo svoj dom z visečimi cvetličnimi lončki Dossofiorito, ki predstavljajo optimalno možnost vzgajanja in razstavljanja epifitskih rastlin v našem domu.

Pri Dossofioritu preko oblikovanja preučujejo odnos med človekom in naravo s pomočjo epifitskih rastlin – visečih rastlin, ki imajo korenino na drevesnem deblu ali v vejah in ne v zemlji. Epifiti zbirajo vodo v posebno razvitih delih rastline, kjer jo tudi skladiščijo, preživijo pa večinoma tako, da se s koreninami brezsramno oprimejo kakšne druge rastline oziroma drevesa in nato nonšalantno “bingljajo” z nje. Med najbolj poznane epifite spadajo orhideje, lišaji, mahovi, nekatere alge, kaktusi in bromelije. Italijanski oblikovalci so se odločili, da je čas, da epifitske rastline v svojem domu razstavimo v vsej njihovi lepoti, s koreninami vred, in zato oblikovali posebne viseče lončke, ki to omogočajo. V galeriji si oglejte viseče cvetlične lončke, ki predstavljajo optimalno možnost vzgajanja epifitskih rastlin v našem domu.

PREBERITE ŠE: Izdelki za dom, ki bodo pričarali svež začetek pomladi

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.dossofiorito.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!