fbpx

Volkovi v ovčji koži: 5 vrst ljudi, ki vas bodo zlahka izdali

Niso vaši prijatelji, čeprav tako zgledajo!

Foto: Omar Lopez / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Kdo so ljudje, ki jim zaupate? Komu lahko poveste vse svoje skrivnosti? To so prijatelji za vse življenje, s katerimi ste skupaj prestali marsikatere težave, a tudi lepe trenutke.

Problem nastane, ko spoznamo nove ljudi, sodelavce, tiste, s katerimi se nam sprva zdi, da se dobro razumemo, da smo na isti valovni dolžini.

V nekem trenutku bomo takšni osebi želeli razkriti kaj več o sebi, morda kakšno skrivno, intimno zgodbo. A na žalost, takšne osebe, nič ne obdržijo zase. Uživajo v poniževanju in ogovarjanju.

Obstaja veliko ljudi, ki so na videz dobrodušni, zato mislimo, da so naši prijatelji, v resnici pa so zlonamerni.

Spoznajte, kakšnim osebam se je bolje izogniti!

1. Tisti, ki ogovarjajo druge

Naj vas njihova pozornost in sladkobesednost ne zavedejo. Vse, kar vam povedo o drugih, povedo drugim – o vas. Njihovo življenje je prazno in dolgočasno, hranijo se s težavami drugih in nestrpno čakajo, da povedo naprej vse najmanjše in najbolj neprijetne podrobnosti. Takšni ljudje zelo pozorno poslušajo, ujamejo vsako vašo besedo in reakcijo, ki jo nato z navdušenjem pripovedujejo drugim. Takšni ljudje niso vaši prijatelji!

Pazite komu zaupate! Foto: Roberto Nickson / Unsplash

2. Negotove osebe

Ljudje te vrste so iskreni in pošteni v svojem namenu, da ohranijo skrivnost, vendar imajo problem, njihovo mnenje je enostavno spremeniti. Pogosto so otroško naivni, verjamejo, da imajo vsi dobre namene, ne verjamejo v človeško zvitost in podlost, od nikogar ne pričakujejo, da bo slab. Ne morete jim zaupati, pa ne zato, ker niso dobri, ampak zato, ker jih je enostavno zavajati in prepričati.

3. Impulzivni ljudje

Ni nujno, da so takšni ljudje slabi, ampak jih vodijo nagoni. Z lahkoto so užaljeni, prizadeti ali pa v navalu besa ali prevelike evforije povedo nekaj, česar niso želeli povedati. Morda bodo nehote izdali nekaj, kar ste jim zaupali. Kasneje se bodo sicer opravičili in prosili za odpuščanje, a škoda bo že storjena.

4. Egoisti

Posebnost takšnih ljudi je, da so obsedeni s svojo močjo in uspehom. Mislijo samo na svoje interese, nikoli se ne postavijo na mesto drugih. Narcisi niso sposobni sočutja in empatije.

Zaupajte le redkim ljudem. Foto: Daiga Ellaby / Unsplash

Na splošno takšni ljudje radi uporabljajo manipulacijo. Krivdo vedno pripisujejo drugim in spodkopavajo samozavest ljudi. Če se ob osebi počutite neprijetno, nikoli ne delite svojih skrivnosti z njo!

5. Moralisti

Takšni ljudje radi govorijo o tem, kaj je dobro in kaj slabo. Mislijo, da imajo pravico govoriti drugim, kako živeti in se obnašati. To so pravi hinavci, ki jim v nobenem primeru ne gre zaupati, saj pri sebi ne opazijo nobene pomanjkljivosti. Govorijo o zvestobi in predanosti ter zlahka goljufajo in lažejo. Radi obsojajo druge, jih označujejo, in se imajo za nezmotljive. Če poznate takšno osebo, vedite, da ne more biti vaš prijatelj, ne tisti, ki mu lahko zaupate.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!