fbpx

Frizerji svetujejo: z likanjem in kodranjem suhih las si delate škodo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Vse si želimo zdravih in sijočih las, pa vendar marsikatera obupano ugotavlja, da njeni lasje kljub maskam in oljem za lase ostajajo tenki in uničeni. Za to je obstaja več razlogov, eden najpogostejših pa je gotovo toplotno oblikovanje las, ki ste jih predtem že zravnali oz. skodrali. Zakaj je to tako škodljivo in kako lahko lasem povrnete nekdanjo svežino?

Toplotno oblikovanje las je nekaj, česar večina frizerjev nikakor ne priporoča, pa vendar se veliko žensk najbolje počuti, če so njihovi lasje popolnoma ravni oz. urejeni v čudovite kodre. Načeloma velja, da lahko zdravje in svežino las obdržite kljub toplotnemu oblikovanju, vendar pa le, če uporabljate ustrezno zaščito in si lase pred ponovnim oblikovanjem umijete.

Pred toplotnim oblikovanjem ne pozabite na ustrezno zaščito Foto: Nataliya Vaitkevich / Pexels

Zakaj je ponovno toplotno oblikovanje tako škodljivo?

Če so vaši kodri izgubili svojo obliko, ali pa vaši lasje niso več popolnoma ravni, pred vami pa je pomemben dogodek, se zdi ponovno ravnanje oz. kodranje zelo vabljiva opcija. Morda vam je za ponovno umivanje las zmanjkalo časa ali pa zanj preprosto ne čutite potrebe in tako raje posežete po likalniku oz. kodralniku.
Vendar pa je to za lase izjemno škodljivo. S ponovnim toplotnim oblikovanje namreč na že občutljive lase nanesete več pritiska, ki lahko povzroči lomljenje in poškodbe. Povsem mogoče je, da bodo na tak način vaši lasje ostali suhi, tenki in uničeni, tudi če v njihovo nego vlagate veliko.

Ponovno kodranje las se zdi velikokrat mikavno Foto: Element5 Digital / Pexels

Kaj narediti namesto ponovnega oblikovanja?

Namesto ponovnega toplotnega oblikovanja predlagamo, da se odločite za frizuro, pri kateri ga ne boste potrebovali. To je lahko figa, čop ali pa pričeska, ustvarjena s pomočjo olja za lase. Če si želite kodrov, priporočamo, da uporabite navijalke.
Če se vam zdi, da brez uporabe toplote ne bo šlo, potem si vzemite čas in si lase umijte– in to ne le s suhim šamponom. Vaši lasje vam bodo za to brez dvoma hvaležni.
Če kodralnik oz. likalnik uporabljate redno, ne pozabite na uporabo spreja za zaščito las. Prav tako predlagamo, da si na lase redno nanašate tudi maske za lase.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!