fbpx

Volkswagen Golf 8 GTI, GTE in GTD: vroča trojica je nared za Ženevo

Volkswagen Golf 8 GTI, GTE in GTD

Temperature pred avtomobilskim salonom v Ženevi dosegajo vrelišče, kar je spretno izkoristil Volkswagen in predstavil svoje najbolj vroče "hot hatche". Volkswagen Golf 8 GTI, GTE in GTD prihajajo vsak s svojim motorjem, skupna pa sta jim športnost in privlačen dizajn.

Volkswagen Golf 8 GTI se bo predstavil v že svoji osmi generaciji. Oblikovalci so poskrbeli, da bomo Golfa 8 GTI hitro ločili od “navadnih” različic. Prednji del je namreč poudarjen s svetlobno črto, ki se razteza čez celotno površino. Le-to dopolnijo LED-svetila, ki so vstavljena v spodnji del prednjega odbijača. Skoraj enak dizajn imata tudi modela GTE in GTD. Vsi trije omenjeni Golfi, če ne upoštevamo Golfa R, predstavljajo tisto najboljše, kar lahko od Golfa pričakujemo.


Golfa 8 GTI poganja 2,0-litrski turbo bencinski motor z 245 konjskimi močmi in 370 Nm navora. Priključno hibridnega Golfa 8 GTE poganja 1,4-litrski turbo bencinski motor, ki ponuja, v kombinaciji z elektromotorjem, 245 konjskih moči in 400 Nm navora. Baterija ima dovolj energije za do 60 kilometrov dolgo pot, zgolj z uporabo električne energije pa se Golf GTE pripelje do hitrosti 130 km/h. Golfa 8 GTD poganja 2,0-litrski dizelski motor z 200 konjskimi močmi in 400 Nm navora.

Golf GTI
Golf GTI

Notranjost modelov Volkswagen Golf 8 GTI, GTE in GTD ponuja 10-palčni zaslon na osrednji konzoli, za potrebe informacijsko-zabavnega sistema. Na voljo so digitalni merilniki, ki jih lahko po želji nadgradimo do velikosti 10,2-palca z integrirano navigacijo. Ambientalna osvetlitev je na voljo v kar 30 barvah.

Za vsakega izmed modelov je značilna določena barva. V Golfu GTI bomo opazili veliko rdečih poudarkov, v modelu GTE modrih, v modelu GTD pa sivih. Vsak izmed vročih Golfov ima temu primerne oznake na avtomobilu, s katerimi postanejo “najbolj vroči” praktično nezgrešljivi.

Galerija: Volkswagen Golf 8 GTI, GTE in GTD

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!