Volkswagen Golf GTI TCR Concept: najhitrejši Golf GTI

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Volkswagen Golf je eden izmed najbolj popularnih avtomobilov s prisekanim zadkom že vse od leta 1974, ko so ga začeli proizvajati. V tistih časih je bil poznan kot skromen družinski avtomobil. Ti časi so že davno mimo in zdaj je Golf občutno več kot skromen. Dobil je tudi športne različice, najnovejša med njimi pa je prav Golf GTI TCR Concept.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept res ni najmočnejši Golf GTI, ta ‘rekord’ še vedno nosi Clubsport S s 306 konjskimi močmi, je pa zato najhitrejši Golf GTI vseh časov. Čeprav nosi oznako TCR, to ne pomeni, da je pripravljen le za dirkališče, temveč gre za cestno povsem zakonit avtomobil. In čeprav pravijo, da je koncept, se serijska proizvodnja Golfa GTI TCR pričakuje že ob koncu letošnjega leta.

Golf GTI TCR ima elektronsko omejeno hitrost pri 250 km/h, če pa to elektronsko blokado odstranimo, se bo pognal vse do 264 km/h. To ga naredi najhitrejšega Golfa GTI vseh časov in je hitrejši od že omenjenega Golfa GTI Clubsport S, ki doseže najvišjo hitrost pri 260 km/h. Golfa GTI TCR poganja 2-litrski bencinski motor, ki je bil navit in ima 286 konjskih moči in 370 Nm navora. Vsa moč se prenaša na prednji kolesni par, TCR pa bo na voljo le s 7-stopenjskim DSG-menjalnikom. Za boljše zaviranje bodo pri modelu TCR nadgradili zavorni sistem.

Kot vsi GTI Golfi do zdaj, bo imel tudi TCR na voljo kopico dodatne opreme, od ‘običajnih’ GTI različic pa se bo razlikoval po subtilnih spremembah tako zunaj kot znotraj avtomobila. Serijsko bo na voljo z 18-palčnimi platišči, po želji pa si boste lahko omislili tudi 19-palčna platišča.

Galerija slik: Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW serije 5: hibridizacija prihodnosti