Volkswagen Passat: prenova enega najuspešnejših Volkswagnov

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat je doživel prenovo in to v vseh svojih različicah. Limuzina, Variant, Alltrack in GTE so pripravljeni na nove podvige, z osveženo podobo, dodano tehnologijo in izboljšave na motorjih.

Volkswagen Passat je drugi najbolj prodajani Volkswagen, prvi pa še vedno ostaja Golf. Kot je že v navadi pri osvežitvah, smo deležni manjših kozmetičnih popravkov, bistvo pa ostaja skorajda enako. In tudi tokrat ni nič drugače. Prenovljeni Passat ima spremenjen sprednji in zadnji odbijač, prednjo masko in tako sprednje kot zadnje žaromete. Da boste prenovljeno različico lažje prepoznali, si oglejte zadek, na katerem je napis Passat, narejen v istem stilu, kot pri modelu Arteon.

V notranjosti imamo po novem na voljo zabavno-informacijski sistem tretje generacije, ki ima izboljšano medsebojno delovanje z zaslonom za digitalne merilnike. Zaslon na dotik je na voljo v velikosti 6,5-, 8,0- in 9,2-palcev in podpira internetni radio in pridobivanje prometnih informacij v realnem času. Nadgrajeni asistenčni sistemi omogočajo prenovljenemu Passatu delno avtonomno vožnjo po avtocesti, do hitrosti 210 km/h. Lahko si omislite prediktivni tempomat, pomočnika za ohranjanje voznega pasu, asistenta za prikolico in parkirnega asistenta.

Volkswagen Passat GTE
Volkswagen Passat GTE

Po novem imajo vsi motorji, tako dizelski kot bencinski, nameščen filter, ki zmanjšujejo količino škodljivih delcev v izpuhu. Trije bencinski motorji TSI bodo imeli 150, 190 ali 272 konjskih moči, trije dizelski motorji TDI pa 120, 190 ali 240 konjskih moči. Na voljo bo še dizelski motor z oznako Evo, s 150 konjskimi močmi. Prenovljeni Passat GTE ima zdaj dovolj zaloge električne energije za do 55 kilometrov dolgo pot.

Tokratni Passat bo še zadnji, ki bo nosil oznako- narejeno v Nemčiji. Passata so v Nemčiji izdelovali vse od leta 1978, z naslednjo generacijo pa se bo, po napovedih, proizvodnja selila na Češko.

Galerija slik: Volkswagen Passat

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!