fbpx

Volvo s sistemom zaznavanja pešcev in kolesarjev

Prodaja vozil Volvo, opremljenih s sistemi za samodejno zaviranje, je dosegla mejo enega milijona – kar je nova prelomnica, ki potrjuje, da ima Volvo vodilni svetovni položaj pri avtomobilski varnosti.

Volvova tehnologija za samodejno zaviranje vključuje številne na svetu prve funkcije: City Safety, ki je standarden in deluje pri hitrostih do 50 km/h, opozarjanje pred trčenji s samodejnim zaviranjem in zaznavanje pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem. In kako deluje tehnologija? S standardno funkcijo  City Safety vozilo samodejno zavira, če ne reagiramo v času, ko sprednje vozilo nenadno upočasni vožnjo ali se ustavi.

Zaznavanje pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem zazna pešce, ki hodijo po cesti, in kolesarje pred vozilom, nas opozori ter samodejno zavira. Opozarjanje pred trčenji s samodejnim zaviranjem (Collision Warning) pa je aktivno pri vseh hitrostih in se pomaga izogniti trčenjem, če je le razlika v hitrosti 35 km/h ali manj. Zavore se tako aktivirajo samodejno, če se ne odzovemo na opozorilo, ko je trčenje s sprednjim vozilom neizogibno. Varno in priročno, mar ne?

Dodatne Informacije

Več informacij na:
www.volvo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!