fbpx

Vroča čokolada: sladka razvada, vredna vsakega greha

Vroča čokolada naj bo tisti priboljšek dneva, ki razvaja in pogreje v jesenskih in zimskih večerih, ko bi se najraje zvili v klobčič in pozabili na vse okrog sebe.

Še večkrat naj bo na mizi, ko vas obišče najboljša prijateljica, vsekakor pa tekne tudi na družinsko obarvano božično jutro. Poleg toplih puloverjev, šalov, rokavic, cimetovih piškotov in kamina je ena izmed ključnih sestavin zimske pravljice, ki si jo lahko v zavetju toplega doma pričarate popolnoma sami.

Lahko jo uživate toplo, lahko nadomesti jutranji kakav, prileže se kot napitek po jedi, kot posladek z dodatkom smetane, odlična pa je tudi za pripravo najrazličnejših likerjev.

Kako pripravimo slastno vročo čokolado Maxim Premium?

Vroča čokolada Maxim Premium
Vroča čokolada Maxim Premium

Vročo čokolado segrejte (do 60 stopinj Celzija), vendar je nikar ne zavrite. Med segrevanjem jo stalno mešajte, da se ne prime posode. Če jo boste greli v mikrovalovni pečici, jo pred pripravo dobro premešajte. Gretja s paro ne priporočamo, saj se pri tem lahko spremeni sestava izdelka. Ko boste opravili s formalnostmi priprave, jo nalijte v skodelico, okrasite s smetano in postrezite. Pa obilo užitkov ob razvajanju in ustvarjanju z vročo čokolado!

Dodatne Informacije

Več informacij:
maxim.si

Vsebino omogoča Maxim (Ljubljanske mlekarne).

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!