fbpx

We-Watt: kolesarska miza, ki omogoča da delate, kolesarite in polnite telefon

Miza in stol sta kot rit in srajca. A obstajajo tudi druge kombinacije, kot npr. miza in kolesarski sedež. Ker pravijo, da sedenje ubija. Hmmm... morda pa vendar ni vse tako črmogledo. A le, če bomo začeli uporabljati We-Watt, mize, ki združujejo prijetno s koristnim in še zdravim. Ne skrbijo namreč samo za vaše mišice in postavo, ampak spremenijo vaše noge v malo elektrarno, ki lahko v 30 minutah napolni iPhone.

We-Watt mize so primerne tako za pisarne, dnevne sobe kot npr. letališča. Če bi radi napolnili telefon medtem ko čakate na svoj let na amsterdamskem letališču Schiphol ali ko čakate na vlak v Lyonu, lahko čas, ko hodite gor pa dol ali trzate z nogo med sedenjem, zamenjate za bolj produktivno razgibavanje in polnjenje baterije. Tripod mize, ali bolje, ‘tricikel’ mize so namreč opremljene s stacionarnimi kolesi WeBikes, poganjanje pa je ‘dinamo’ za polnjenje in vzpostavljaje Wi-Fi povezave. 30 minut zmernega vrtenja je ekvivalent tistemu, kar zmore električni priključek. A s pomočjo klasičnega polnilca ne porabite kalorij in 30 minut je čas, ki naj bi ga dnevno namenili rekreaciji.

Bodo za takimi mizami kdaj potekali tudi sestanki in se bodo potili tudi šefi in ne samo zaposleni?
Bodo za takimi mizami kdaj potekali tudi sestanki in se bodo potili tudi šefi in ne samo zaposleni?

PREBERITE ŠE: Pametno pohištvo z dodano vrednostjo

Trenutno se večina We-Watt miz nahaja na javni prostorih, a njeni razvijalci upajo, da bo penetrirala tudi v pisarniški milje. Čeprav se morda zdi, da sta rekreacija in delo kot olje in voda, in da bi vrtenje pedal v službenem času predstavljalo distrakcijo, saj da ne moremo početi dveh stvari hkrati, a ima ravno nasprotni učinek. Ne samo da imamo živ dokaz v ženskah in Napoleonu, znanstveno je namreč dokazano, da zmerna vadba med delom (npr. za računalnikom) povzroči večjo koncentracijo, prek adrenalina dvigne odmerek kreativnosti, ojača spomin in dvigne hitrost branja.

Pozabite kolesarjenje v službo, kolesarite v službi. No, tudi prvo navado lahko mirne vesti obdržite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!