fbpx

Za športnike – slušalke in merilec gibanja v enem

Slušalke, ki združujejo vrsto naprav v enem, so na poti. Trenutno je projekt na Kickstarterju zbral že več kot dovolj sredstev za produkcijo slušalk Dash, izpod rok podjetja Bragi. Brezžične slušalke združujejo MP3 predvajalnik s 4 GB prostora, Bluetooth slušalke z mikrofonom, merilec gibanja za športne dejavnosti in merilec srčnega utripa.

Slušalke Dash podjetja Bragi delujejo s pomočjo Bluetooth tehnologije, prek katere se povežejo z vašim pametnim telefonom. Aplikacija sledi aktivnostim in beleži napredek, tako da lahko spremljate svojo vadbo in dosegate svoje cilje. Uporabnikovo telesno stanje spremljajo z vgrajenimi senzorji in termometrom, medtem ko merilniki pospeška in gibanja sledijo vašemu tempu in opravljeni razdalji med vadbo.

Vgrajen mikrofon zazna govor prek tresljajev, ki se ustvarijo v ušesu, in tako omogoča nemotene pogovore. Z vgrajenimi kontrolami na dotik pa boste lahko izbirali med skladbami, shranjenimi vadbami ter sprejemali ali zavračali klice. Prav tako pa vam bodo slušalke po želji kar med vadbo glasovno sporočale vaše trenutno telesno stanje.

Za zdaj cena izdelka še ni znana, vendar pri Bragiju predvidevajo, da bodo slušalke stale okoli 200 evrov. Lahko pa prispevate 150 stredstev sredstev na Kickstarterju in si tako zagotovite svoj par slušalk v začetku prihodnjega leta.

Slušalke si oglejte v spodnji galeriji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!