Zadnji ples (The Last Dance, 2020): na Netflix prihaja serija o Michaelu Jordanu in Chicago Bullsih

ESPN in Netflix bosta 19. aprila predstavila dolgo pričakovano dokumentarno serijo Zadnji ples (The Last Dance, 2020). 10-delna serija se osredotoča na Michaela Jordana in prizadevanja Chicago Bullsov za osvojitev šestega naslova prvakov v ligi NBA leta 1998.

Dokumentarna serija Zadnji ples (The Last Dance, 2020) bo na Netflixu premierno predstavljena v ponedeljek, 20. aprila, nato pa bosta vsak teden sledili dve novi epizodi.

Serija, ki jo je režiral Jason Hehir (The Fab Five, The ’85 Bears, André the Giant), pripoveduje zgodbo ene največjih ikon in ene najuspešnejših ekip v zgodovini športa – Michaela Jordana in Chicago Bullsov iz devetdesetih let prejšnjega stoletja. Na voljo bodo še nikoli videni posnetki sezone 1997/1998, ko je ekipa osvojila že svoje šesto prvenstvo v ligi NBA. Gledalci bodo prav lahko izvedeli, kako se je vse skupaj sploh začelo – od Jordanovega otroštva, težkih časov Bullsov pred prihodom Jordana in sestave ekipe po prihodu Jordana leta 1984, pa vse do borb, ki so ekipo pripeljale do prvega naslova v ligi NBA. Serija bo gledalce popeljala skozi prvih pet prvenstev, v katerih so Chicago Bullsi dominirali, vmes pa si bodo lahko ogledali še njihove izzive, borbe in zmage izven igrišč, ki so bili del kulturnega fenomena, ki so ga ustvarili Jordan in Chicago Bulls.

Gre za neverjeten scenarij, ki služi kot fascinatno ozadje glavne zgodbe, ki govori o prvenstvu leta 1998 in predstavi obsežne profile Jordanovih soigralcev, kot so Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr in glavni trener Phil Jackson, obenem pa vsebuje ogromno svežih intervjujev iz današnjih časov, ki so jih naredili s tekmeci in slavnimi osebnostmi iz sveta košarke in izven. Vseskozi pa bodo gledalci lahko priča vsem napetostim in konfliktom, ki so opredelili to zadnje, šesto osvojeno prvenstvo lige.

“Michael Jordan in Bullsi iz 90. let prejšnjega stoletja niso bili le športni zvezdniki, ampak svetovni fenomen,” je komentiral režiser Jason Hehir. “Produkcija dokumentarca The Last Dance je bila neverjetna priložnost za raziskovanje izjemnega vpliva, ki ga je imel en človek in ena ekipa. Skoraj tri leta smo iskali vse možne načine, da bi predstavili zgodbo o dinastiji, ki je definirala to ero in da bi te športne junake predstavili kot ljudi. Upam, da bodo gledalci uživali v gledanju naše serije, prav tako kot smo mi uživali pri njenem nastanjanju.”

Rezultat je ena najbolj fascinantnih športnih dokumentarnih serij, ki so jih ustvarili, gledalci pa je vsekakor ne boste želeli zamuditi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Headspace Guide to Meditation: naučite se meditirati z novo serijo na Netflixu