Zagrebu na ogled fotografska razstava Petra Lindbergha

Vzemimo si dan za foto kulturčkanje v Zagrebu, kjer se bo po nekaj letih s svojimi prekrasnimi fotografijam na razstavi znova predstavil imenitni fotograf in modni vizionar Peter Lindbergh.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Zagreb, Hrvaška
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
5,17 evra, za otroke do 6. leta je vstop prost

Ljubitelji fotografije lahko v delček življenja in ambicioznosti imenitnega slavnega fotografa Petra Lindbergha pokukamo v Domu hrvatskih likovnih umjetnika v Zagrebu, kjer bo dober mesec na ogled več kot 150 njegovih fotografskih del. Eden največjih umetnikov našega časa je razstavo v Zagrebu zasnoval sam in izbral fotografije iz dveh preteklih umetniških serij.

“Na razstavi v Zagrebu bom predstavil izbor del iz dveh fotografskih serij, ki sem ju posnel v zgodnejših letih svoje kariere. Fotografije iz serije Images of Woman določajo in ustvarjajo nov koncept ženskosti v poznih 80-ih in 90-ih letih prejšnjega stoletja, medtem ko drugi del sestoji iz fotografij opusa The Unknown, v katerem ljudje, akterji fotografij, izpostavljenega strahu še niso spoznali, v katerem je vse fikcija,” je prihajajočo razstavo Images of Women & The Unknown na kratko opisal imemitni Peter Lindbergh, ki je svojo kariero začel leta 1971 ter si pot med prestižne svetovne fotografe utrl s študijem slikarstva v Nemčiji in delom asistenta slavnega Hansa Luxa, od katerega je črpal znanje.

Samozavest ga je kmalu spodbudila k osamosvojitvi, ki ga je peljala v Pariz in kjer je zaradi kakovostnih del hitro postal zelo zaželen fotograf. Po prvem resnem sodelovanju s francoskim Vogueom so se zanj uredniki prestižnih modnih revij začeli dobesedno boriti, vabili pa so ga tudi na marketinške oddelke kozmetičnih hiš. Pred njegov objektiv so tako stopile številne dame modne elite, kot so Naomi Campbell, Cindy Crawford, Tatjana Patiz, Christy Turlington in Linda Evangelista.

Razstava Images of Women & The Unknown bo po letu 1998, ko je fotografa Petra Lindbergha gostila avstrijska prestolnica, prva razstava v tem delu Evrope in obenem tudi njegova edina evropska samostojna razstava v letošnjem letu. Med deli se bomo sprehodili po celotnem prostoru Doma hrvatskih likovnih umjetnika in si ogledali tudi video inštalacijo, ki jo je fotograf prilagodil posebej za to razstavo, zaradi česar bo ta drugačna od vseh preteklih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!