fbpx

Zakaj je Mark Zuckerberg tako jezen na Elona Muska?

Mark Zuckerberg in Elon Musk

Na Floridi je včeraj razneslo vesoljsko plovilo s Facebookovim satelitom, kar je močno razburilo Marka Zuckerberga, ki je prst za 95-milijonsko škodo uperil v Elona Muska, alfo in omego Tesle Motors. Satelit, ki bi omogočil dostop do spleta uporabnikom iz Afrike, Srednjega vzhoda in Evrope, je bil namreč na krovu rakete njegovega podjetja SpaceX.

Na izstrelišču ameriškega zasebnega vesoljskega podjetja SpaceX Elona Muska je nedavno razneslo raketo Falcon. Na njenem krovu je bil tudi 95 milijonov ameriških dolarjev vreden Facebookov satelit, s katerim je imel Mark Zuckerberg velike načrte.


”SpaceX lahko potrdi, da je med pripravami na vžig motorjev rakete nastala napaka, ki je povzročila uničenje plovila in tovora,” je dejal tiskovni predstavnik podjetja SpaceX Phil Larson.

PREBERITE ŠE: Tesla Gigafactory – največja tovarna na svetu odprla vrata

Mark Zuckerberg in Elon Musk se te dni gledata postrani.
Mark Zuckerberg in Elon Musk se te dni gledata postrani.

V eksploziji na srečo nihče ni bil poškodovan, Mark Zuckerberg, ki je bil tedaj v Afriki, pa je svojo frustracijo izrazil na Facebooku, kjer je med drugim zapisal, da je globoko razočaran, da je raketa podjetja SpaceX uničila njihov satelit (Facebook ga je izdelal s francoskim partnerjem Eutelsat Communication), ki bi v Afriko, na Srednji vzhod in v Evropo pripeljal splet.


”Na srečo,” nadaljuje, ”smo razvili tudi druge tehnologije, kot je Aquila (internetni dron, op. p.), ki bo uporabnikom omogočila dostop do spleta.”

Če bi imela Mark Zuckerberg in Elon Musk pogovor na Messengerju:

Mark Zuckerberg in Elon Musk v namišljenem pogovoru.
Mark Zuckerberg in Elon Musk v namišljenem pogovoru.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.