fbpx

Zakaj nekateri ljudje toaletni papir shranjujejo v hladilniku?

Foto: envato

Ste že slišali za trend, da ljudje toaletni papir shranijo kar v hladilniku?

Po spletnih omrežjih je zaokrožil trend, pri čemer toaletni papir postavite v hladilnik. Zveni nenavadno? Res je, a za tem obstaja dobra razlaga.

Vlaga v hladilniku namreč prispeva k nastanku plesni in razvoju neprijetnega vonja. Toaletni papir pa odvečno vlago absorbira, vključno z neprijetnimi vonjavami. Nekateri se tega poslužujejo že vrsto let, kljub temu pa je ta trend TikTok obsedel šele v zadnjih mesecih.

Foto: envato

In kako toaletni papir deluje? Ali sploh deluje?

Do neke točke že. Toaletni papir namreč absorbira vonjave, a obstaja vrsta alternativ, ki vam bodo morda prišle precej bolj prav. Gre namreč le za začasno rešitev, ki pa lahko zavzame kar precej prostora. Če torej želite nekaj dolgotrajnejšega, je morda soda bikarbona še vedno vaša najboljša možnost. Ta trik se je prijel v sedemdesetih letih minulega stoletja, ko ga je proizvajalec Arm & Hammer promoviral kot okolju prijazno alternativo kemičnemu čiščenju. Soda bikarbona namreč nevtralizira kisline, a pozor, ker snov absorbira vonjave, je nikar nato ne uporabite pri peki.

Prav tako lahko za nevtralizacijo vonjav v hladilniku uporabite olje črne kumine, ki odstranjuje neprijetne vonjave. Eterično olje kapnete v žlico detergenta in z mešanico očistite površine v hladilniku. Po dveh urah pa ‘serum’ sperete  in se na ta način znebite neprijetnih vonjav.

Tudi aktivno oglje odlično absorbira vse neprijetne vonjave, tako kot toaletni papir, a zasede precej manj prostora. Dobite ga v obliki filtrov, tkanine ali v prahu. Deluje tako, da zbira hlapne spojine, ki jih oddajajo smrdljivi predmeti, in zmanjšuje neprijeten vonj. A pozor, oglje v hladilniku zamenjajte vsak mesec, sicer želenega učinka ne bo več.

Za tiste, ki imate raje bolj prijeten vonj, pa še posebno sladko priporočilo. Vato namočite v vanilijev ekstrakt in jo postavite v hladilnik. S tem bo vaš hladilnik dišal po aromi vanilije, kar vam bo vzbudilo še dodaten apetit.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.