fbpx

Zakaj se vsaj enkrat v življenju morate odpraviti na solo potovanje?

Foto: Unsplash/Ibrahim Rifath
Zadnjič posodobljeno: :

V dobi družabnih omrežij, ko je skorajda nemogoče ne vedeti, kje se nahajajo naši bližnji in prijatelji, je skrajni čas, da se na potovanje odpravite solo. Razlogov za to je več kot dovolj!

Nič nenavadnega ni, če se vam pred prvim solo potovanjem pojavi kopica pomislekov. Osamljenost, dolgčas, vprašanje varnosti,… Vse to so dejavniki, ki vas bodo skušali prepričati od poti. Res je, da se boste morda na solo potovanju včasih nekoliko neprijetno ozrli čez ramo ali pa boste potrebovali dlje časa, da se boste znebili nadležnih uličnih prodajalcev, pa vendar lahko pridobite neprimerljivo več, kot izgubite. Prav zato bi vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju moral nekam odpotovati sam.

Neodvisnost in opolnomočenje

Popotniki, ki se na potovanje odpravijo solo, pogosto ob vrnitvi razlagajo, kako močnejši in samozavestnejši so postali tekom izkušnje. Običajno se vrnejo v povsem novem duhu, s svežo perspektivo na življenje. Solo potovanja vam omogočajo, da si sami določate urnik in potujete v lastnem ritmu, kar je lahko izjemno osvobajajoče.

Foto: Unsplash/Oxana

Samozavest

Solo potovanja so še dandanes rezervirana za pogumne. Zakaj? Ker si se prisiljen v določeni situaciji znajti in poiskati rešitev, kar močno prispeva k rasti samozavesti. Skozi vse življenje si boste zapomnili trenutek, ko so odpovedali vaš let, vi pa ste junaško uspeli v zadnjem hipu poiskati drugega. Dejstvo, da ste bili pripravljeni stopiti iz cone udobja in se nekam odpraviti sami, vas bo v dobro voljo spravljalo vse življenje. Pred potovanjem se na pot dobro pripravite, s čimer boste poskrbeli, da vas nič ne bo moglo vreči iz tira.

Odkrijte samega sebe

Solo potovanja so najboljša priložnost, da prisluhnete samemu sebi in prevzamete nadzor nad svojim življenjem, dnem. Dovoljujejo vam, da se ozrete na odločitve in globlje odkrijete samega sebe.

Foto: Unsplash/Timo Stern

Nova prijateljstva

Solo potovanja še zdaleč niso osamljena. Na svetu je polno ljudi, ki potujejo sami, če si tako zaželite družbe, pa so vedno odprti za pogovor, skupne izlete, druženje. Potovanja vodijo v razburljive dogodivščine in pričarajo nove izkušnje, četudi s popolnimi neznanci.

Svoboda

Potovanja so svobodna izbira. Če radi potujete s partnerjem, potem se na pot raje podajte z njim. Če najraje potujete s prijatelji, so tudi oni odlična družba na poti. Nič ni narobe, če izberete način potovanja, ki vam najbolj ustreza. Kljub temu pa razmislite o tem, da bi se na kakšno pot odpravili tudi sami. Morda prijatelji in partner ne bodo imeli časa ali pa zanimanja za posamezno destinacijo, morda pa je enostavno prav, da se tja podate solo. Svet je preveč mamljiv, da bi ves čas čakali na nekoga, da se vam pridruži na poti. Solo potovanja vam nudijo vsemogočno svobodo, kar je brez dvoma še kako dobrodošlo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!