Bi radi zamrznili krompir? Preberite, kako to storiti, da bo še boljši kakor iz trgovine.
Zakaj bi vedno kupovali zamrznjen krompir, če ga lahko zamrznete doma. Poglejmo nekaj načinov, kako narediti zamrznjen pomfri kar doma.
1. Olupite in skuhajte krompir
In ga takoj prestavite v hladno vodo ter pustite toliko časa, kot se je kuhal. Nato ga odcedite, nadevate v vrečke in date v zamrzovalnik
2. Olupite krompir in ga blanširajte
To pomeni, da ga za tri do pet minut daste v vrelo vodo. Če blanširate cel krompir, ga pustite v vreli vodi deset minut.
Ko končate z blanširanjem krompirja, ga takoj prestavite v hladno vodo in pustite toliko časa, da se kuha. Nato ga odcedite in daste v vrečke in v zamrzovalnik.
Na vrečkah obvezno označite datum zamrzovanja in ne pozabite, da se lahko tako shranjen krompir hrani do 12 mesecev.
Še nekaj nasvetov:
Ne zamrzujte zelenjave, kot so korenje, grah, stročji fižol, vedno jih predhodno blanširajte, da ohranite želeno teksturo in delež hranilnih snovi.
Če je treba krompir zamrzniti, je to običajno v obliki predhodno blanširanih zelenjavnih mešanic ali krompirja za pečenje ali pommes frites.
Zamrznete lahko tudi krompirjevo testo – njoke, cmoke…