Zapuščena cerkev v Chicagu spremenjena v čudovito družinsko stanovanje

Cerkev v Chicagu je postala čudovito družinsko stanovanje

Cerkev se morda ne zdi idealen kraj za bivanje, a v nasprotno so nas prepričali arhitekti pri Scrafano Architects, ki so v sodelovanju z Linc Thelen Design prazno cerkev v Chicagu spremenili v čudovito družinsko stanovanje. Klopi za vernike, prižnica, oltar, spovednice in ostalo versko ''pohištvo'' je moralo iti, zamenjali pa so ga minimalistični, sekularni pohištveni kosi, medtem ko je ''trebuh'' cerkve ostal nedotaknjen, vključno s čudovitimi okni s krogovičjem in vitraži. Tako se v vsaki sobi srečujeta zgodovina in modernost.

Zapuščeni cerkvi v Chicagu so Scrafano Architects v sodelovanju z Linc Thelen Design vdahnili novo, posvetno življenje s tem, ko so jo spremenili v družinsko stanovanje. Z uporabo nevtralnih barv in geometričnih oblik so oblikovalci poudarili prostornost doma, ki ima med drugim sedem spalnic (tudi takšno s plezalno steno) in šest kopalnic ter 7,6-metrske stropove (stroški za ogrevanje torej ne bodo ravno nizki).

PREBERITE ŠE: Tree Church – na Novi Zelandiji je zrasla očarljiva cerkev iz dreves

Če je oprema povsem nova, pa je rustikalna lupina cerkve, vključno s tramovi in vitraži, hvala bogu ostala nedotaknjena in služi kot spomin na bivše življenje prostora ter ohranja duhovno vez z njim.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lincthelen.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!